Jari-Matti Latvala esitti valistuneen arvionsa: tämä johti Kalle Rovanperän ulosajoon

Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä katolleen voittotaistelussa 2:22
Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä ajoi ulos voittotaistelussa – Oliver Solberg seurasi perässä hetkeä myöhemmin

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi järkyttyneensä Kalle Rovanperän ulosajosta Portugalin MM-rallin kärkipaikalta. Latvala myös esitti oman arvionsa ulosajon syistä.

Rovanperä ajoi ulos rallin 11. erikoiskokeella tehtyään juuri ennen sitä kovat pohjat lauantain ensimmäiselle ek:lle ja kasvatettuaan näin johtomarginaaliaan.

MTV Urheilun asiantuntija Riku Tahko arveli tuoreeltaan, että Rovanperän ulosajo olisi johtunut nuottivirheestä, joko väärin kuullusta tai väärin kirjatusta nuotista, mutta Latvala esitti toisenlaisen näkemyksen.

– Siinä oli pitkä suora ja helppo mutka oikealle. Kalle tuntee tien aika hyvin. Uskon, että pidon taso yllätti hänet. Siinä on hiekkaa päällä ja kovempi pohja alla.

Montimin erikoiskoe palasi Portugalin MM-rallin ohjelmaan nyt yhden välivuoden jälkeen, ja se ajettiin eri paikalla kuin aiempina vuosina.

– Tuo erikoiskoe on yleensä ajettu sunnuntaina. Silloin ei ole tarvinnut puskea niin paljon. Nyt kun ajetaan lauantaina, tällä kapealla pätkällä ei ole varaa virheisiin, Latvala sanoi.

– Kun kilpailu käy yhä kovemmaksi, siinä alkaa tulla painetta ja pitää löytää paikkoja, joissa voi tehdä eroja. Sitten voi käydä näin, varsinkin, kun pito vaihtelee.

Jari-Matti Latvalalta valistunut arvio: tämän vuoksi Kalle Rovanperä sortui virheeseen 1:29
Näin Jari-Matti Latvala kommentoi Kalle Rovanperän keskeytystä Portugalin MM-rallin kärkipaikalta

Lue myös:

    Uusimmat