Jari Salmen teatteri kaatui talousvaikeuksiin vuonna 2020 – näyttelijä avoimena tämänhetkisestä velkatilanteestaan

Jari Salmi kertoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa muun muassa muassa Pelle Hermanni -elokuvan roolistaan, sketsiviihteen tekemisestä sekä nykykuulumisistaan.

Näyttelijä Jari Salmi on tullut suomalaisille tutuksi Venla-palkitusta Pulkkinen-sketsisarjasta, jota esitettiin vuosina 1999–2002. Nyt Salmi hyppää pahiksen rooliin uudessa Pelle Hermanni ja hypnotisoija -elokuvassa, joka saapuu valkokankaille perjantaina 22. joulukuuta.

Salmi vieraili keskiviikkona 20. joulukuuta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa, jossa hän kertoi muun muassa Pelle Hermanni -elokuvan roolistaan, sketsiviihteen tekemisestä sekä nykykuulumisistaan.

Salmi esittää Pelle Hermanni -elokuvassa hypnotisoijaa, leffan ketkua. Näyttelijä paljasti haastattelussa, että hänellä on omakohtaista kokemusta tosielämässä tehdystä hypnoosista.

– Meillä oli näyttelijäntyön laitoksella Tampereella Reima Kampman -niminen tohtori, joka piti hypnoosikursseja, jotta voisimme löytää mahdollisesti sivupersoonia meistä oppilaista, Salmi muisteli.

Tohtori oli Salmen mukaan kysynyt oppilailta, olisiko näillä kiinnostusta kokeilla hypnoosin avulla tehtävää sivupersoonakartoitusta. Kaikki vastasivat myöntävästi.

– Niin me olimme siellä Reiman vastaanottohuoneessa, ja yksi kerrallaan Reima otti siihen viereensä ja hypnotisoi, hän kertoi.

– Minun hypnotisoija-roolihahmossani ollaan maailmassa, joka ei ole niin vakava, vaikka sen siltä pitää lapsille näyttääkin, mutta kyllä se oikea hyponoosin maailma on hurja, hän jatkoi.

Talousvaikeudet – mikä on tilanne nyt?

Vuonna 2020 uutisoitiin, että Salmen perustaman Sketsiteatteri Palatsin toiminta loppuu Tuulensuun Palatsin tiloissa Tampereella vain noin puoli vuotta sen avaamisen jälkeen. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi tuolloin, että teatteri kaatui taloudellisiin vaikeuksiin.

Teatterin talousvaikeudet jättivät Salmelle paljon velkaa. Viiden jälkeen -juontaja Lauri Kottonen kysyi erikoishaastattelussa Salmelta, miten näyttelijä käsittelee asiaa tällä hetkellä.

– En mitenkään! Huumorin keinoin! hän nauroi.

– Kyllä ne kaikki laskut ovat siinä pöydällä. Vaimo sanoo, että etkö voisi pistää niitä jo pikkuisen syrjemmälle tuosta, hän jatkoi.

Salmen mukaan tilanne on pahenemaan päin. Hän totesi, että Suomessa on vaikeaa toimia pienyrittäjänä, sillä kulut ovat usein niin suuret. 

– Ennen kuin pääsee seuraavalle asteelle, jossa voisi maksaa itselleen palkkaa, niin joutuu tekemään sitä vähää rahaa ensin isoon kassaan, ja sitten saan siitä lopusta rahaa omaan pieneen kassaani. Kyllä se on nykyisin tuskallisempaa kuin ajattelinkaan. Mutta jos meillä on Pulkkinen-keikoilla yleisöä, niin se aina vähän helpottaa, hän kertoi. 

Yllä olevalta videolta näet koko haastattelun, jossa keskustellaan edellä mainittujen aiheiden lisäksi muun muassa Pulkkinen-ajoista sekä ohjelman kautta kertyneestä julkisuudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat