Kokki Jyrki Sukula jakoi kalavinkkejään Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Ruoka 2025 -messuilla.
Monessa liemessä keitetty kokki Jyrki Sukula tunnetaan nykyään myös kalamiehenä. Sukula on yksi kalanviljelyteknologiayritys Finnforelin perustajista ja toimii näin ollen kotimaisen kasvatetun kirjolohen sanansaattajana.
Huomenta Suomessa vierailtiin lauantaina Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Ruoka 2025 -messuilla, jossa Sukula jakoi kirjolohivinkkejään.
Lue myös: Jyrki Sukula jyrähtää: Suomessa on "häpeällinen" kalaongelma
Näin tunnistat tuoreen kirjolohen
Sukula paljasti myös vinkkinsä tuoreen kalan tunnistamiseen kalatiskillä.
– Tuoreen kirjolohen tunnistaa siitä, että se ei tuoksu millekään. Raikas kala ei tuoksu tavallaan kalalle. Se ei tuoksu millekään, Sukula muistutti.
Myös kalan ulkonäöstä voi päätellä jotain sen tuoreudesta. Sukulan mukaan tuore kala ei ole "limainen", vaan kiiltävä.
– Jos ostaa kokonaisen kalan. sen katse on kirkas ja kidukset ovat punaiset. Ei niin kuin suomalaisella miehellä lauantaiaamuna, että silmät ovat punaiset ja kidukset ovat harmaat, Sukula nauroi.