NHL-lihaskimppu penkkasi salilla kunnon raudoilla – sitten tankoon tarttui Jaromir Jagr, ja näky painui unohtumattomasti mieleen

Näin Jaromir Jagr teki NHL-uransa ensimmäisen maalin Pittsburgh Penguinsin paidassa 0:56
Oletko nähnyt tätä? Näin Jaromir Jagr teki NHL-uransa ensimmäisen maalin Pittsburgh Penguinsissa.

– Se jätkä on niin vahva, niin hyvä, entinen NHL-hyökkääjä Sean Pronger virkkoi Jaromir Jagrista ja tarjosi esimerkin penkkipunnerruksesta.

Kanadalainen Pronger pelasi tshekkilegenda Jagrin kanssa yhtäaikaisesti NHL-seura Pittsburgh Penguinsissa 1990-luvun lopulla. Joukkuekaverina kiekkoili myös toinen tshekkihyökkääjä Robert Lang.

Pronger kuvaili Spittin’ Chiclets -podcastissa Langin olleen todella lihaksikas karju, joka "piti itsestään huolta salilla". Pronger kertoi eräästä kerrasta, jolloin Pronger oli penkkipunnertamassa 225 paunalla eli 102 kilolla 12 toistoa.

– Jagr oli sivulla ja katsoi häntä kuin ei olisi nähnyt tätä harjoitetta aikaisemmin. Hän oli, että "paljonko tuossa on". Kaikki tietävät, että kaksi "pizzaa" on 225 paunaa, Pronger sanaili.

Jagr näytti – mieleenpainuneella tavalla – että voimaa piisaa hänessäkin.

– Hän siis menee tangon alle, eikä se ole edes tasapainossa. Hän vain tarttuu siihen ja punnertaa sen ylös 12 kertaa aivan kuin ei olisi tehnyt penkkipunnerrusta koskaan aikaisemmin, Pronger virkkoi ja demonstroi tangon liikkuneen viistosti.

Suoritusta voi pitää oikein kiitettävänä. Pronger päivitteli Jagrin olleen erityistapaus.

Jagr oli NHL-urallaan vanttera, yli 100-kiloinen pelimies, jolla piisasi taitojen lisäksi ruutia. Tehdyistä toistoista ei jäänyt vajaaksi – vahvajalkainenkin hyökkääjä on kertonut isänsä käskeneen häntä tehdä 1 000 kyykkyä päivässä 7-vuotiaasta 18-vuotiaaksi. 

Pittsburgh Penguins jäädytti helmikuussa seuralegenda Jagrin pelinumeron 68. 1 733 runkosarjaottelua ja 208 pudotuspelimatsia valtaisalla NHL-urallaan tahkonnut Jagr jatkaa yhä 52-vuotiaana pelaamista Tshekissä omistamassaan Rytiri Kladnossa.

Sean Pronger pelasi itse kelvollisen NHL-uran, kaikkiaan 260 runkosarjaottelua ja 14 pudotuspelimatsia. Hän on NHL-legenda Chris Prongerin veli. 

Hermanni Järvenpää, 20, penkkipunnertaa 215 kiloa raakana 0:07
Katso myös: suomalainen voimanostaja Hermanni Järvenpää punnersi treeneissä 215 kiloa penkistä.

Lue myös:

    Uusimmat