Suomalaisille keskeinen virasto vähentää jopa 15 prosenttia työntekijöistään – palvelu heikkenee, maksut nousevat

Digi- ja väestötietoviraston henkilöstömäärä vähenee jopa 140 hengellä, eli 15 prosentilla, virasto tiedottaa.

Vähennykset tehdään nykyisen hallituskauden aikana. Viraston mukaan määräaikaisia virkoja vähennetään, eikä kaikkien eläköityvien tai muuten virastossa lopettavien tilalle palkata uusia henkilöitä.

Henkilöstövähennyksiin jouduttiin, kun virasto joutuu valtionhallinnon säästöjen vuoksi leikkaamaan 14,5 miljoonaa euroa toimintamenoista vuosina 2025–2027. Virasto kertoo priorisoivansa palvelutarjontaansa. Tällä hetkellä DVV:ssä on töissä noin 900 henkilöä, mikä vähenee 100–140 hengellä lähivuosina.

Myös useat muut yritykset ovat syksyn alussa ilmoittaneet muutosneuvotteluistaan.

Digi- ja väestötietovirasto kertoo, että kansalaisten on syytä varautua odottamaan palvelua tai päätöksiä nykyistä kauemmin. Viraston alaisuudessa ovat muun muassa henkilötietorekisterin ylläpito, avioliittojen solmimiset maistraateissa, muuttoilmoitukset, sekä äänestysluetteloiden toimittaminen eri vaaleihin.

 Lisäksi joidenkin palvelujen asiakasmaksuja korotetaan tai maksuttomista palveluista tulee maksullisia. Osa hintojen muutoksista koskee organisaatioasiakkaita, osa kansalaisia.

– Näillä toimenpiteillä sekä henkilöstön määrää vähentämällä DVV voi jatkaa toimintaansa aiempaa pienemmällä määrärahalla, mutta taloudellinen liikkumavaramme jää käytännössä vähäiseksi, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari kertoo tiedotteessa.

Korjattu otsikkoa kello 16.03.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat