Jättiyllätys Nuorilta Leijonilta! USA komeasti nurin

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue pani parastaan ja kukisti Yhdysvallat WJSS-huipputurnauksen kolmannessa ottelussa. Nuoret Leijonat oli Yhdysvaltojen Plymouthissa pelatussa ottelussa etevämpi maalein 5–3.

Voitosta erityisen maukkaan teki se, että Suomi hävisi ensimmäisen ottelunsa Yhdysvaltojen valkoiselle joukkueelle 2–3 ja toisen ottelunsa siniselle joukkueelle 3–5.

Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa vastassa oli Yhdysvaltojen yhdistelmäjoukkue, jonka yhteispeli ei vetänyt vertoja heinäkuussa jo pitkään leireilleelle ja pelanneelle Suomelle.

Emil Kuusla vei Suomen kahdesti johtoon avauserässä, mutta Yhdysvallat nousi tasoihin. Kuusla pohjusti toisessa erässä Topias Hynnisen 3–2-maalin. Kolmannessa erässä Rasmus Kumpulainen teki 4–2-lukemat, eikä Yhdysvaltojen Max Planten kavennus horjuttanut. Kuuslan (2+1) tavoin kolme pistettä napsinut Jesse Nurmi (1+2) sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Visa Vedenpää urakoi Suomen maalilla 39 torjuntaa. Nuoret Leijonat häiritsi Yhdysvaltojen maalivahti Nick Kempfiä 26 laukauksella, joista hän pysäytti 22.

Seuraavaksi Kanada ja Ruotsi

Tappio oli turnausisäntä Yhdysvalloille ensimmäinen. Yhdysvaltojen sininen ja valkoinen joukkue kukistivat myös Ruotsin molemmissa kohtaamisissa ennen kuin osa "värijoukkueiden" pelaajista yhdistettiin yhdeksi Yhdysvaltojen joukkueeksi turnauksen loppuajaksi.

Suomi kohtaa myöhään perjantai-iltana Kanadan ja vielä lauantaina Ruotsin. Yhdysvaltojen yhdistelmäjoukkue kohtaa seuraavaksi Ruotsin ja sitten Kanadan.

Plymouthissa heinä-elokuun vaihteessa pelattava turnaus on ikäluokan korkeatasoisin vuodenvaihteessa Kanadassa pelattavien MM-kilpailujen jälkeen.