Jesse Puljujärvi: Ymmärrän, jos minua ei valita MM-kisoihin

Jesse Puljujärveltä rehellistä puhetta: Haluan MM-kisoihin, mutta ymmärrän, jos en pääse 1:56
Katso Tulosruudun juttu: Jesse Puljujärvi sanoo ymmärtävänsä täysin, jos häntä ei valita MM-kisoihin.

Kauden viimeistä EHT-turnausta pelaava Jesse Puljujärvi sanoo ymmärtävänsä täysin, jos häntä ei valita jääkiekon MM-kisoihin.

Puljujärvi on palannut Tshekin EHT-turnauksessa leijonapaitaan vuosien tauon jälkeen. Viimeksi mies nähtiin maajoukkuenutussa kaudella 2019–20.

– Kyllä tässä on ollut niin paljon kaikkea. Se on plussaa jo, että nyt pystyy edes pelaamaan, Puljujärvi sanoo MTV Urheilulle.

25-vuotiaalle hyökkääjälle tehtiin viime kesänä lonkkaleikkaus. Pitkän kuntoutuksen läpikäynyt Puljujärvi aloitti kauden farmiliiga AHL:ssä ennen nousua Pittsburgh Penguinsin NHL-kokoonpanoon.

Tällä sesongilla 22 NHL-peliin vähäiset tehopisteet 3+1=4 merkkauttanut Puljujärvi on pyrkinyt nauttimaan, mutta toteaa, että hänellä on todella kova vaatimustaso itseään kohtaan.

– Pitää siinäkin vielä oppia, että pystyisi nauttimaan niistä hetkistä. Nytkin tuolla sai tänään jäällä jätkien kanssa painaa ja olla ylivoimassakin. Kyllähän se on loppujen lopuksi ihan kivaa.

Sveitsiä vastaan Puljujärvi haali lauantaina syöttöpisteen Leijonien 3–1-voitossa. Hän oli kolmannessa erässä alustamassa Oliwer Kasken kanssa Oliver Kapasen 3–0-osumaa.

"Jos en pääse, ymmärrän valinnat täysin"

Leijonilla on vielä edessä huominen EHT-ottelu Ruotsia vastaan ennen kuin edessä on lähes lopullisen MM-kisajoukkueen valinta.

Puljujärvi on valmis ottamaan MM-kisoissa vastaan roolin kuin roolin. Hän puhuu aiheesta rehellisesti myös siitä vinkkelistä, jos häntä ei turnauksessa nähdä.

– Siis kyllähän minä kovasti kisoihin haluan, mutta jos en pääse, ymmärrän valinnat täysin.

– Tietenkin haluaisi, mutta ymmärrän, jos ei tule paikkaa. 

Katso Puljujärven Tulosruutu-haastattelu ylälaidan videolta.

Tshekissä tahkottava MM-turnaus käynnistyy ensi viikon perjantaina. Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat