Kari Jalosen huomio nostattaa huolta Jesse Puljujärven NHL-tulevaisuudesta

Kari Jalonen on tehnyt huolestuttavan huomion Jesse Puljujärven NHL-otteista – "Se on tullut vähän esille" 0:52
Kari Jalonen pohtii, onko Jesse Puljujärvestä NHL-pelaajaksi.

Jesse Puljujärvi pelasi pitkän kuntoutumisensa jälkeen tälläkin kaudella NHL:ää. MTV Urheilun asiantuntija Kari Jalonen pohtii suomalaiskiekkoilijan olevan kuitenkin "vaa'ankielellä" NHL-tulevaisuutensa kanssa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

– Varmaan tuo lonkkaleikkaus, joka hänelle tehtiin viime kauden jälkeen, tällä hetkellä vähän häiritsee häntä. Yleensä niiden jälkeen ottaa aikaa, että pääsee takaisin pelirytmiin mukaan, Kari Jalonen sanoi perjantaina Tshekin ja Suomen välisen MM-kisaottelun studiossa.

Pitkää kuntoutusta lonkkaleikkauksensa jälkeen läpikäynyt Puljujärvi käynnisti kautensa tammikuun alkupuolella farmisarja AHL:ssä ja pääsi sittemmin Pittsburgh Penguinsin NHL-kokoonpanoon. Ilotulitusta NHL-sesonki ei "Puljulta" ollut – suomalaishyökkääjä tahkosi kauden aikana lopulta 22 taalaliigan ottelua tehopistein 3+1=4.

– Hän taistelee tällä hetkellä siitä, onko hän NHL-pelaaja vai ei. Hän on saanut jo monta näyttöpaikkaa. Tänäkin vuonna sai loppukaudesta näyttöpaikan. Hän on siinä vaa’ankielellä, onko hänestä NHL-pelaajaksi.

Jalonen pohti sitä, onko Puljujärvi niin pelinopea ja ajatuksellisesti nopea kuin "nykypelissä pitää olla".

– Se sieltä varmasti on vähän tullut esille, että pikkuisen voi jäädä jälkeen nopeudessa. Peli on niin nopeaa siellä ja reagointi on niin nopeaa.

Jesse Puljujärveltä jykevä taklaus – SM-liigastakin tuttu Jakub Krejcik lennähti katolleen 0:17
Katso: Jesse Puljujärveltä jykevä taklaus Tshekkiä vastaan – SM-liigastakin tuttu Jakub Krejcik lennähti katolleen.

Puljujärvi solmi helmikuussa Pittsburgh Penguinsin kanssa kaksivuotisen NHL-sopimuksen. 

26-vuotias pelaa nyt Tshekissä Leijonien riveissä MM-kisoja. Ennen tätä kevättä mies oli viimeksi pelannut maajoukkueessa kaudella 2019–20.

Kari Jalonen pohtii Jesse Puljujärven tulevaisuutta ylälaidan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat