Johanna Matintalo ja Norja konttasivat – Frida Karlssonin mahtihiihto ratkaisi, Suomi hienosti pallille

Naisten viesti ratkesi jo toisella osuudella, kun Ruotsin Frida Karlsson karkasi muilta kauas. Suomen joukkueelta nähtiin varma esitys, jolla irtosi kolmas sija. Johanna Matintalon kaatuminen ensimmäisellä osuudella jätti jossiteltavaa.

Karlsson pääsi lähtemään noin 10 sekunnin karkumatkalta toiselle osuudelle ennen Saksan Katharina Hennigiä ja Suomen Anne Kyllöstä. Ruotsalainen lähti matkaan kuin raketti ja repi eron Saksaan 59 sekuntiin ja Suomeen minuuttiin ja 39 sekuntiin.

Kolmannella ja neljännellä osuudella mitalikolmikon järjestys pysyi samana. Krista Pärmäkoski saavutti Saksan Pia Finkiä ja jopa Ruotsin Ebba Anderssonia, mutta ero ei kaventunut tarpeeksi, sillä ankkuriosuudella Victoria Carl piti reilusti kovempaa kyytiä kuin Suomen ankkuri Jasmi Joensuu. Carl otti jopa kärkihiihtäjä Sundlingiä kiinni reilusti yli puoli minuuttia, mutta Ruotsin etumatka oli riittävä.

Lopulta Ruotsi hiihti voittoon. Saksa oli toinen häviten voiton 17,5 sekunnilla. Suomi oli kolmas, eroa kärkeen kertyi reilut kaksi minuuttia.

Matintalo kaatui, Norjalla tahmeaa

Ruotsin Linn Svahn laittoi tallan pohjaan heti ensimmäisellä osuudella naisten viestissä. Johanna Matintalo pysyi parhaiten hänen kyydissään, mutta kaatui pahaksi onnekseen avausosuuden lopussa.

Svahn veti lähes koko ensimmäisen osuuden ja sai tiputettua kaikki muut kyydistä paitsi Ruotsin kakkosjoukkueen Emma Ribomin ja Suomen Johanna Matintalon noin viiden kilometrin hiihdon jälkeen.

Svahn tuli vaihtoon yli 10 sekunnin kaulalla Matintaloon, joka kaatui pahaksi onnekseen viimeisessä ylämäessä. Matintalo oli jo irti Ribomista ja Svahnin kannassa, mutta tuli lopulta Ruotsin kakkosjoukkueen ja Saksan kanssa vaihtoon lähes samanaikaisesti. 

Matintalo kaatui lauantaina 20 kilometrin kisassa samassa ylämäessä kuin nyt viestissä.

Norjalle ensimmäinen osuus oli katastrofaalinen. Avausosuuden hiihtäjä Kristin Fosnäs jäi kärkeen peräti minuutin ja kahdeksan sekuntia ensimmäisellä osuudella. Norjan viesti jatkui mollivoittoisesti. Maalissa punatrikoinen joukkue oli viides, eroa kärkeen kertyi kolme minuuttia ja 40 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat