Joker-elokuvan kakkososa floppasi lipputuloissa ja arvosteluissa

Joker: Folie à Deux ei täyttänyt odotuksia keräämissään lipputuloissa, eikä arvosteluissa.

Joaquin Phoenixin tähdittämän Joker-elokuvasarjan toinen osa Joker: Folie à Deux on yllättänyt lipputulotappioillaan. 

Elokuva sai ensi-iltansa 4. lokakuuta ja tuotti Los Angeles Timesin mukaan viikonlopun aikana Yhdysvalloissa ja Kanadassa vain 40 miljoonaa dollaria, eli noin 36 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2019 ykkösosa keräsi vastaavana ajankohtana lipputuloja 96,2 miljoonaa dollaria, eli noin 87,7 miljoonaa euroa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. 

Kakkososan ennustettiin keräävän ensimmäisenä viikonloppuna lipputuloja 50 ja 65 miljoonan dollarin väliltä. Se myös maksoi huomattavasti enemmän kuin edeltäjänsä, sillä budjetti oli ennen markkinointia ainakin 190 miljoonaa dollaria, eli noin 173 miljoonaa euroa. Ykkösosan tekeminen maksoi 55 miljoonaa dollaria, eli noin 50 miljoonaa euroa. 

Elokuvan odotettiin jäävän jälkeen alkuperäisen elokuvan vaikuttavasta debyytistä, sillä se tuotti torstain esikatselussa vain 7 miljoonaa dollaria, eli noin 6 miljoonaa euroa. Ensimmäinen osa keräsi aikoinaan 13,3 miljoonaa dollaria, eli noin 12,1 miljoonaa euroa, torstain ennakkoesityksissä.

Kansainvälisesti Joker: Folie à Deux tuotti 81,1 miljoonaa dollaria, eli noin 74 miljoonaa euroa. Ykkösosan maailmanlaajuinen ensi-ilta keräsi 121,1 miljoonaa dollaria, eli noin 110,5 miljoonaa euroa. 

Phoenix näyttelee Jokerin pääosaa Arthur Fleckinä ja artisti Lady Gaga  hänen rakkaudenkohdettaan ja rikoskumppaniaan Harleen Francis Quinzelia, joka tunnetaan paremmin nimellä Harley Quinn. 

Ensimmäinen osa keräsi kriitikoiden ylistystä ja peräti 11 Oscar-ehdokkuutta, mutta toinen osa on saanut osakseen paljon negatiivista arvostelua. Jatko-osa sai Rotten Tomatoesin arvostelusivustolla 34 prosentin arvosanan ja CinemaScore-yleisöarvioinnissa huonon D-luokan arvostelun. IMDb:ssä elokuva sai 5,3 tähteä kymmenestä. 

Toinen osa poikkeaa ensimmäisestä siinä, että se perustuu paljolti musiikkiin. Michael Ordoña kirjoittaa L.A. Timesissa, että elokuvan musiikilliset osuudet koettelevat kärsivällisyyttä ja katkaisevat vauhdin, jota ei elokuvassa ole aluksi paljoakaan. Musiikki ei myöskään Ordoñan mukaan yritä luoda jännitettä Phoenixin ja Gagan suunnitelmalle. 

Molemmat Joker-elokuvat on ohjannut Todd Phillips ja käsikirjoittanutScott Silver Phillipsin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat