Jokerien Ossi Väänäseltä suorat sanat SM-liigasta

Jokerien Ossi Väänäseltä paljonpuhuva kuittaus SM-liigan suuntaan: "Todella toivon" 0:27
Jokerien Ossi Väänäseltä paljonpuhuva kuittaus SM-liigan suuntaan: "Todella toivon"

Helsingin Jokerien osaomistaja ja hallituksen jäsen Ossi Väänänen lähettää selvän viestin jääkiekon SM-liigan suuntaan. Viime talvena tehty nousumalli ei tyydytä Väänästä. 

Jokerit on ollut alkavan kiekkosyksyn puhutuimpia joukkueita, sillä Suomi-kiekon ainoa kolmen kullan klubiin kuuluva pelaaja, tähtihyökkääjä Valtteri Filppula palaa seuraan Mestis-kaukaloihin. 

– Aikamoinen kuohunta siitä alkoi. Tunnelma on ollut odottava ja innokas, mitä olen fanien kanssa puhunut. "Vallen" tulo on piristysruiske meille ja koko sarjalle. Toivon, että myös muilla paikkakunnilla mennään katsomaan, kun hän pelaa, Ossi Väänänen tunnelmoi MTV Urheilulle.

Jokerit kertoi kannattajille hiljattain lisää ilouutisia. Seuran mestaruusviirit ja jäädytetyt pelipaidat nousevat alkukaudesta Helsingin jäähallin kattoon. Väänäsen mielestä seremoniallinen ele on huipputärkeä yhteisön kannalta.

– Nordishan oli Jokereiden koti pitkään. Se ei ole mikään uusi paikka. Nämä eivät ole pieniä asioita. Hallista tulee meidän näköisemme. Se on tosi merkityksellistä faneille, Väänänen sanoo. 

Joukkue on vahvistunut myös Filppula-uutisen jälkeen. Seura on värvännyt SM-liigan konkarihyökkääjän Ville Vainikaisen ja puolustaja Jimi Jalosen

Tuntosarvet ovat edelleen ylhäällä Mestis-sesongin kynnyksellä. 

– Markkinoita tutkitaan ja reagoimme tarvittaessa. Kiirettä tai paniikkia ei ole. Olemme tyytyväisiä siihen, missä nyt ollaan, Väänänen muotoilee.

"Nyt tehtiin näin"

Jokerit on ilmaissut tavoittelevansa paikkaa SM-liigassa. Sarja avattiin viime syksynä. Mestiksen voittaja kohtaa karsintasarjassa SM-liigan viimeiseksi jääneen joukkueen. Jos Mestis-joukkue voittaa ottelusarjan, se saa lunastaa liigaosakkeen.

Alkavaksi kaudeksi Liigaan noussut Kiekko-Espoo maksoi osakkeesta 2,2 miljoonaa euroa. Maksuaikaa on viisi vuotta. 

Väänänen korostaa, että Jokerit pyrkii pelaamaan jo vuoden päästä korkeimmalla tasolla, mutta paikkaa auringossa ei tulla tavoittelemaan seuran elinvoiman kustannuksella. 

– Teoriassa sarja on auki. Emme voi kuitenkaan yrittää nousua esimerkiksi junnujen kustannuksella. Saumat meillä on, mutta kaikkia munia ei voida ladata samaan koriin.

Nousu on ison urheilullisen ponnistuksen takana, sillä SM-liigajoukkue pitää voittaa kaukalossa neljästi. Taloudellisesti vuori on koettu Mestis-seurojen suunnalta todella todella jyrkäksi kiivettäväksi. Osakehinnan lisäksi sarjaportaalla kiipeämisen hintalappuun voidaan lisätä useampi miljoona euroa. 

Väänäsellä on suora viesti SM-liigan suuntaan. 

– Joo, kyllä mä todella toivon, että tämä oli joku välimallin ratkaisu, mikä nyt viimeksi tehtiin. Oli sauma tehdä jotain järisyttävää ja hyvää, mutta... nyt tehtiin näin, Väänänen päättää vakavakatseisena. 

Lue myös:

    Uusimmat