Nyt se on varmaa: Jokerit tekee historiallisen liikkeen Helsingin jäähallissa

Helsingin Jokerit vahvistaa kotisivuillaan, että kauden toisessa kotiottelussa nähdään merkittävä seremonia.

Seura lupaili alkuviikosta, että HIFK:n pyhättönä nykyään paremmin tunnettu Helsingin jäähalli tulee saamaan alkavalla sesongilla enemmän Jokerien näköistä somistusta. Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa tarkemmin, minkälaisista sisustustempauksista on kyse.

Nyt Jokerit vahvistaa, että kauden toisessa kotiottelussa 20. syyskuuta seura nostaa Helsingin jäähallin kattoon mestaruusviirinsä ja jäädytetyt pelipaitansa.

Jokereilla on kaikkiaan kuusi SM-kultaa. Seuralegendoista Esa Tikkasen, Henry Lepän, Jari Kurrin, Timo Turusen, Petri Variksen, Waltteri Immosen ja Otakar Janeckyn pelinumerot on poistettu käytöstä kunnianosoituksena. 

Viirit ja pelipaidat on siirretty vain kerran aikaisemmin. Jokerit ripusti seurahistoriansa vuonna 1997 entisen Hartwall Areenan kattoon. Nyt ennen siirtämistä saavutetut muistot palaavat takaisin tuttuun ympäristöön.

Jokerit valmistautuu parhaillaan pelaamaan toista kauttaan Mestiksessä. Joukkue pelaa kaikki kotiottelunsa Helsingin jäähallissa. Nippu isännöi viime kaudella Nordiksella vain osan kotiotteluistaan. Kausi vietiin läpi osittain Keravalla. 

KHL:stä keväällä 2022 irtautunut joukkue joutui jättämään entisen Hartwall Areenan, Helsinki-hallin taakseen, sillä halli on venäläisomistuksessa. Areena on ollut Ilmalassa tyhjillään jo 2,5 vuoden ajan.

Juhlatunnelmaa riittää myös Jokerien ensimmäisessä kotiottelussa 17. syyskuuta, kun helsinkiläisten ikoninen pelaaja Valtteri Filppula esiintyy kaukalossa paluuottelussaan.

Lue myös:

    Uusimmat