Justin Gatlinin perheenjäsen kuoli koronaan – suora näkemys Noah Lylesin taudissa juoksemisesta

Entinen huippupikajuoksija Justin Gatlin kertoo perheenjäsenensä kuolleen koronaan. Gatlin ei kuitenkaan lähtenyt alkuunkaan tuomitsemaan Noah Lylesin kisaamista koronataudissa Pariisin olympialaisissa.

Lyles juoksi miesten 200 metrin olympiafinaalin viime torstaina, vaikka oli sairastunut koronavirukseen. Häntä paleli ja särki, ja kurkku oli kipeänä. Pronssille juossut yhdysvaltalaistähti kuvattiin kisan jälkeen pyörätuolissa.

Koronassa muiden joukossa kilpaileminen hämmästytti, mutta dopingkäryjen ryvettämä entinen pikajuoksija Justin Gatlin sanoi TMZ:lle, että olisi tehnyt täsmälleen saman kuin Lyles.

– Tämä on olympiaunelmasi, Gatlin perusteli.

100 metrin olympiavoittajalla, pikamatkoilta neljä ulkoratojen maailmanmestaruutta saavuttaneelta yhdysvaltalaiselta olisi ymmärtänyt myös tuomitsevamman kannan.

– Minulla on ollut perheenjäsen, joka on kuollut koronaan, Gatlin nimittäin paljasti.

– Hän vain sanoi, että hänen mielestään lääketieteen edistyminen on vähentänyt monia mahdollisia ongelmia.

– Tämä on jotain, mitä ajattelen Noahin kanssa. Mikään ei estänyt häntä tulemasta lähtöviivalle ja antamasta kaikkeaan.

"Ei ole kuin NBA-finaalit"

Gatlinin näkemyksen mukaan Lylesilla ei ollut paljon valinnanvaraa, koska seuraavia kesäolympialaisia joudutaan odottamaan neljä vuotta.

– Tämä ei ole kuin NBA-finaalit, jotka käydään joka vuosi. Tai Super Bowl, joka on joka vuosi. Tämä ei ole sellaista, että "no, ensi kerralla!"

Lyles ei osallistunut perjantaina 4 x 100 metrin viestifinaaliin Yhdysvaltain joukkueessa. Hän oli aiemmin voittanut Pariisissa 100 metrin olympiakullan.

Lue myös:

    Uusimmat