Justin Timberlaken asianajajan mukaan laulaja ei olisi ollut päihtynyt, kun hänet pidätettiin rattijuopumuksesta epäiltynä

Justin Timberlaken asianajaja kiistää syyn, miksi laulaja pidätettiin tämän autoillessa kesäkuisen yön varhaisina tunteina New Yorkissa.

Yhdysvaltalainen poplaulaja Justin Timberlake  pidätettiin kesäkuussa New Yorkissa epäiltynä rattijuopumuksesta. 

Tapauksesta käytiin ensimmäinen kuuleminen perjantaina 26. heinäkuuta. Tuolloin Timberlaken asianajaja Edward Burke kyseenalaista laulajan pidättämisen kesäkuussa, kertoo CNN. Asianajajan mukaan Timberlake ei olisi ollut päihteiden vaikutuksen alaisena ajaessaan autolla. 

– Tärkeintä tässä tapauksessa on se, ettei Justin ollut päihtynyt, eikä häntä olisi pitänyt pidättää rattijuopumuksesta. Poliisi teki useita erittäin merkittäviä virheitä tässä tapauksessa, Burke totesi lausunnossaan. 

– Justin kunnioittaa lainvalvontaviranomaisia ja heidän tärkeää työtään. Hän teki koko ajan yhteistyötä poliisien kanssa ja kohteli heitä heidän ansaitsemallaan kunnioituksella. 

Asianajaja myös painotti Timberlaken kunnioittavan oikeusprosessia. 

– Mutta tosiasia on edelleen, ettei hän ollut päihtynyt, ja he tekivät virheen pidättäessään hänet sen vuoksi. Olemme varmoja, että tämä syyte hylätään. 

Timberlake pidätettiin New Yorkin Sag Harborissa kesäkuussa. Laulaja oli tuolloin kiinnittänyt poliisin huomion yön varhaisina tunteina, kun tämä oli väitetysti jättänyt pysähtymättä stop-merkin kohdalla sekä jättänyt pysähtymättä myös ajokaistallaan. 

Poliisiraportin mukaan Timberlake oli kertonut hänet pysäyttäneelle viranomaiselle nauttineensa vain yhden martini-drinkin. Poliisi oli kuitenkin kuvaillut Timberlaken olleen "kykenemätön jakamaan huomiotaan". Viranomaisen mukaan Timberlaken puhe olisi myös ollut hidastunut eikä hän ollut pystynyt kävelemään vakaasti. 

Tapauksen syyteharkinta on määrä pitää elokuussa. 

Alun perin Timberlake nousi julkisuuteen lapsitähtenä jo 1990-luvun alussa The All Mickey Mouse Club -ohjelman myötä. Sittemmin Timberlake niitti mainetta NSYNC-poikabändin jäsenenä. 2000-luvun alusta lähtien Timberlake on jatkanut uraansa kansainvälisesti menestyneenä sooloartistina ja tehnyt myös rooleja elokuvissa.

Lue myös:

    Uusimmat