Justin Timberlake myönsi ajaneensa ajokykynsä ollessa heikentynyt – tällainen rangaistus rapsahti

Justin Timberlaken rattijuopumustapausta käsiteltiin oikeudessa New Yorkissa perjantaina.

Artisti Justin Timberlake, 43, sopi rattijuopumustapauksensa ja myönsi syyllistyneensä lievempään rikokseen, eli ajamiseen ajokykynsä ollessa heikentynyt. Tapausta käsiteltiin oikeudessa New Yorkissa perjantaina 13. syyskuuta.

Timberlakelle määrättiin 500 dollarin sakkorangaistus 260 dollarin lisämaksulla, 25 tuntia yhdyskuntapalvelua hänen valitsemassaan järjestössä sekä 90 päivän ajokielto. Sen lisäksi laulajan oli tehtävä heikentyneen ajokyvyn vaaroja koskeva julkinen ilmoitus Sag Harborin poliisilaitoksen edustalla.

Timberlake teki julkisen ilmoituksensa pian oikeuskäsittelyn jälkeen. Ilmoituksessaan hän kehotti kuljettajia olemaan istumatta ratin taakse edes yhden alkoholijuoman jälkeen.

– Yritän pitää itselleni hyvin korkeita standardeja, ja tämä ei ollut sitä. Vaikka olisit juonut yhden juoman, älä istu auton ratin taakse. Vaihtoehtoja on niin paljon. Soita ystävälle. Ota taksi. Matkasovelluksia on monia. Ota silti taksi. Tämä on virhe, jonka tein, mutta toivon, että kuka tahansa, joka katsoo ja kuuntelee juuri nyt, voi oppia tästä virheestä, Timberlake lausui ilmoituksessaan.

Ilmoitus mukaili asioita, joita Timberlake sanoi oikeudessa. Artisti muun muassa totesi käsittelyssä, että hänellä on ollut runsaasti aikaa reflektoida toimintaansa ja että hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintakykyä. 

Timberlake pidätettiin kesäkuussa epäiltynä rattijuopumuksesta, stop-merkin ylittämisestä ja siitä, ettei hän pysynyt omalla kaistallaan. Mediatietojen mukaan artisti kertoi pidätyksen tehneelle poliisille, että oli juonut yhden martinin ja seurasi ystäviään kotiin. 

Artisti kieltäytyi puhallutuksesta sen jälkeen, kun hänet oli viety poliisiasemalle, ja tämän vuoksi hänen ajokorttinsa hyllytettiin vuodeksi New Yorkin osavaltiossa kuulustelussa elokuussa.

Timberlaken asianajaja Edward Burke Jr. esitti heinäkuussa, että koko juttu pitäisi hylätä, mutta perui esityksensä edellä mainitussa elokuun kuulemistilaisuudessa. Tilaisuudessa Timberlake kertoi olevansa syytön. Hän osallistui tuolloin kuulemiseen virtuaalisesti ollessaan Antwerpenissä, Belgiassa.

Timberlake on parhaillaan Forget Tomorrow -maailmankiertueellaan, joka jatkuu kesäkuuhun 2025 asti. Seuraavan kerran hänen on määrä esiintyä 28. syyskuuta Newarkissa, New Jerseyssä. 

Lue myös:

    Uusimmat