Tuomari määräsi Justin Timberlaken ajokieltoon

Justin Timberlake pidätyskuvattujen julkkisten joukkoon 0:44
Katso myös: Tässä ovat julkkisten surullisenkuuluisat pidätyskuvat

Artisti Justin Timberlake pidätettiin New Yorkissa kesäkuussa rattijuopumuksesta epäiltynä. Nyt tuomari on määrännyt hänet määrittelemättömäksi ajaksi ajokieltoon.

Artisti Justin Timberlaken, 43, ajokortti hyllytettiin perjantaina 2. elokuuta Sag Harborissa, New Yorkissa, tapahtuneen rattijuopumuspidätyksen myötä järjestetyssä kuulemistilaisuudessa. Tuomarin kerrotaan laittaneen Timberlaken ajokieltoon, koska tämä kieltäytyi puhalluskokeesta, kun poliisit pidättivät hänet 18. kesäkuuta.

NBC Newsin mukaan Timberlake kertoi kuulemisessaan olevansa syytön.

Timberlake pysäytettiin kesäkuussa, koska hänen väitettiin ajaneen stop-merkin ohi pysähtymättä ja risteilleen kaistojen välillä. Hän kuitenkin väitti poliisille, että oli juonut vain yhden martinin. Timberlake oli ollut aiemmin tuona iltana American Hotelin ravintolassa kyseisen paikan baarimikon mukaan, joka kertoi Peoplelle artistin juoneen siellä vain yhden drinkin.

– Jos hän joi enemmän, se ei ollut täällä, myös toinen työntekijä kertoi Peoplelle tuolloin. 

Pidätyksen jälkeen artistin pidätyskuva levisi, ja otoksessa hänen silmiensä sanottiin verestävän ja näyttävän lasisilta. 

Tähti osallistui Sag Harbor Villagen oikeusistuimessa järjestettyyn kuulusteluun virtuaalisesti Antwerpenistä, Belgiasta, sillä hän on parhaillaan Forget Tomorrow -maailmankiertueellaan.

Timberlaken asianajaja Edward Burke Jr. kertoi 26. heinäkuuta useille tiedotusvälineille, muun muassa Page Sixille, että artisti ei ollut päihtynyt pidätyshetkellä ja moitti Sag Harborin poliisia monista virheistä. Hän mainitsi, miten poliisit unohtivat saada ylikonstaapelin allekirjoituksen virallisiin syytteeseenpanopapereihin. 

– Kuulimme tänään oikeudessa, kuinka piirisyyttäjä yritti korjata yhden näistä virheistä. Mutta se on vain yksi, ja niitä on monia muitakin. Joskus poliisi tekee virheitä, ja tämä on vain yksi niistä tapauksista, Burke Jr. jatkoi. 

Asianajaja kertoi, että he ovat varmoja, että Timberlaken syyte hylätään.

Timberlaken asianajajan kerrotaan saaneen tuomari Carl Iracelta ankaran varoituksen "vastuuttomista" huomautuksistaan. NBC Newsin mukaan tuomari uhkasi Burke Jr.:a määräyksellä, joka kieltäisi tätä puhumasta lehdistölle. Hän sanoi myös, että tämän kommentit voisivat "myrkyttää jutun ennen kuin se edes alkaa".

Timberlakella on toinen oikeudenkäynti 9. elokuuta, eikä hänen tarvitse osallistua tulevaankaan kuulemiseen henkilökohtaisesti. Hänet saatetaan kuitenkin kutsua henkilökohtaisesti osallistumaan tulevaan syyskuun 13. päivän tapaamiseen.

Sillä välin hänen ajo-oikeutensa on otettu pois määrittelemättömäksi ajaksi. New Yorkin lain mukaan päihtyneenä ajanut saa kuitenkin yleensä kuuden kuukauden ajokiellon.

Lue myös:

    Uusimmat