Jymyväite: Iso kiekkomaa haluaa kohdata Venäjän MM-kisojen alla – liitolta jyrkkä reaktio

Slovakia haluaa pelata Venäjää vastaan ennen tulevan kevään jääkiekon miesten MM-kisoja, venäläinen Match TV uutisoi tietojensa pohjalta. Slovakian jääkiekkoliitto on kuitenkin tyrmännyt väitteen.

Slovakia pelaisi joko yhden tai useamman maaottelun Venäjää vastaan ennen Tshekissä toukokuussa pelattavia MM-kisoja. Match TV kertoo Slovakian odottavan aloitteelleen hyväksyntää maan presidentiltä Zuzana Caputovalta.

Caputovan tiedottaja Martin Strizinec kuitenkin sanoi slovakialaisen Sport.sk:n mukaan, ettei presidentti ole todellakaan päättämässä jääkiekkoilijoiden otteluista. Lisäksi Slovakian jääkiekkoliitto on tyrmännyt venäläisväitteen jyrkästi.

– Tämä on valheellista tietoa. Meillä ei ole ollut minkäänlaisia keskusteluja Venäjän jääkiekkoliiton kanssa. Olemme valmistelleet otteluohjelmaa ennen MM-kisoja ja infoamme siitä lähitulevaisuudessa, Slovakian jääkiekkoliitto tiedotti.

Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisistä jääkiekko-otteluista vuodesta 2022, jolloin Venäjä käynnisti Ukrainassa vastenmielisen hyökkäyssodan.

Slovakia lukeutuu suuriin jääkiekkomaihin. Se on voittanut yhden maailmanmestaruuden ja saavuttanut myös kaksi MM-hopeaa, yhden MM-pronssin sekä yhden olympiapronssin.

Juttua päivitetty slovakialaisreaktioilla kello 23.00.

Lue myös:

    Uusimmat