Jymyuutinen! Risto Dufva Jokereiden päävalmentajaksi

Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia 6:24
Näin Risto Dufva kommentoi uransa jatkoa keväällä, kun Sportin kausi päättyi KalPan käsittelyssä.

Konkarivalmentaja Risto Dufva, 61, siirtyy Mestiksessä pelaavan Jokereiden päävalmentajaksi.

Dufva luotsasi viime kaudella Sportia, mutta ilmoitti viime syksynä lopettavansa valmennusuransa. Nyt konkariluotsi on kuitenkin pyörtänyt päätöksensä.

Risto tuo meille arvokasta kokemusta, osaamista menestyksestä sekä ennen kaikkea lisää johtajuutta. Olemme määritelleet kunnianhimoiset urheilulliset tavoitteet, joissa aiomme pysyä ja Riston tuominen mukaan valmennustiimiin on iso palanen osana saavuttaa unelma Liiga-noususta, Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni toteaa seuran tiedotteessa.

– Kun narri kutsuu, silloin mies lähtee. Näen tämän erittäin kovana haasteena. Jokereiden tavoite eli Liiga-nousu on hienoin asia, mitä suomalaisessa jääkiekossa voi saavuttaa. Olen saanut olla mukana kaikennäköisissä karkeloissa, mutta yhtä en ole koskaan kokenut: pelaamalla Liigaan, Dufva perustelee päätöstään.

Dufva korvaa tehtävässä Tero Määtän, joka jatkaa kuitenkin joukkueen valmennustiimissä yhdessä Kari Martikaisen, Roy Hellgrenin ja Iiro Mäntylän kanssa. Määttä ehti toimia Jokereiden päävalmentajana reilun kauden ajan.

Olen tullut tänne auttamaan Jokereita, niin valmentajia kuin pelaajia. En ole 18 vuoteen valmentanut tällä tasolla, joten kaikki tieto mitä meillä on, tarvitaan. Minusta on todella hienoa, että kaikki jatkavat. Se kertoo, että tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, Dufva kommentoi.

Dufva on toiminut pitkän uransa aikana päävalmentajana Sportissa, Jukureissa, JYPissä, Tapparassa ja Lukossa. Hän on voittanut päävalmentajana yhden Suomen mestaruuden.

Jokerit aloitti kautensa lauantaina 3–5-tappiolla Kiekko-Vantaan vieraana.

Risto Dufvan upea ura päättyy tähän kauteen – "Olen saanut paljon enemmän, mitä olen ansainnut" 5:23
Risto Dufvan oli tarkoitus lopettaa valmennusuransa kauden 2023-24 päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat