JYP-käskijä antoi lausuntonsa Sami Nikun puuttumisesta – kommentoi tähtipuolustajan jatkoa seurassa: "Hetki kerrallaan mennään"

JYP tekee 1-2 maalin 1:25
Teemu Eronen laukoi JYPille helpottavan 2-1-voiton.

JYP otti helpottavan voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi Tapparan vieraissa maalein 2–1. Ensimmäisen voittonsa JYPin päävalmentajana ottanut Mikko Heiskanen kommentoi Sami Nikun jatkoa hänen joukkueessaan.

JYP pääsi juhlimaan voittoa, kun Teemu Eronen iski voittomaalin ajassa 57.23. Tunnelma JYPin kopissa oli ottelun jälkeen riehakas. Helpotus paistoi myös päävalmentaja Heiskasen kasvoilta. Heiskasen ura JYPin vetovastuussa alkoi karmivalla yhdeksän ottelun tappioputkella, joka keskiviikkona napsahti poikki.

– Helpottava voitto. Eihän tästä saa kuin kolme pistettä, mutta tämä mikä yhdeksän peliä on tullut, siihen historiaan peilaten iso voitto.

Heiskanen nosti JYPin voiton avaimeksi kärsivällisyyden ja luoton "omaan homaan". Hän kiitteli johtavia pelaajiaan.

– Kyllä siinä johtajuutta tuli tuonne kentälle. Se johtajuus johti siihen, että koko joukkue oli hommassa mukana alusta loppuun asti, Heiskanen kiitteli. 

Veini Veviläinen, Teemu Eronen, Jerry Turkulainen, ulkomaalaiskenttä, Juuso Vainio ja sen jälkeen tuli koko joukkue, valmentaja eritteli.

Heiskanen kyseenalaisti Kärpät-ottelun jälkeen kärkipelaajiensa asenteen. Keskiviikkona asennetta löytyi.

– Sitä on haettu tässä ja nyt siihen ruvetaan vastaamaan. On toki ollut muutenkin, mutta nyt alkaa näkyä, saadaan esille sitä.

Yksi kärkinimistä oli kuitenkin joukosta poissa. Sami Niku oli toista ottelua peräjälkeen poissa JYPin joukkueen kokoonpanosta. Heiskanen ei ollut halukas ruotimaan Nikun tilannetta tarkemmin.

– Mulla ei ole mitään muuta tiedotettavaa tai kommentoitavaa siitä, mitä siihen on kommentoitu. Hän on henkilökohtaisten syiden takia pois joukkueen kokoonpanosta tällä hetkellä.

JYP tiedotti viikonloppuna Nikun lähisuvusta kantautuneesta suru-uutisesta. Niku itse kertoi saaneensa Heiskaselta perjantaina viestin, jossa todettiin, ettei puolustajan tarvitse tulla launtaina hallille.

Heiskanen ei halunnut ottaa kantaa tiedon paikkansapitävyyteen.

– En kommentoi tuotakaan. Eiköhän se totuus tule joskus esille.

Pelaako Sami Niku vielä joskus sinun alaisuudessasi JYPissä?

– Sitä en tiedä. Päivä kerrallaan mennään, Heiskanen sanoi. 

– Kaikki on mahdollista. Hän pelaa tai ei pelaa tai menee jonnekin tai tulee tähän näin. Voi olla huomena tai ylihuomenna, en osaa sanoa. Nyt eletään tätä hetkeä, päivä kerrallaan ja hetki kerrallaan mennään.

Minkälainen on suhteesi Sami Nikuun?

– Erittäin hyvä. Ei meillä ole.... Kaksi ihmistä on keskustellut asioista, ei meillä ole mitään. Ei mulla ainakaan. Sami on loistava pelaaja. Sami on loistava ihminen.

JYP-kopin tunnelmia voitto-ottelun jälkeen Heiskanen kuvaili riehakkaaksi.

– Aina se on tollaisen porukan kanssa, mitä on läpi on tultu, kyllähän siinä tunnetta on ja energiaa vapautui. Kyllä siinä ihan rehellinen tuuletus tuli.

Lue myös:

    Uusimmat