Kaamea video leviää – maajoukkuepelaajat majoitettu samaan pikkuhuoneeseen: lojuvat lattialla ja kiinni toisissaan

Kongon demokraattisen tasavallan alle 20-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajista leviää karu video.

Pätkällä näkyy, miten kaikki Kongon nuorten maajoukkueen pelaajat on ängetty majoittumaan samaan pieneen ja alkeelliseen huoneeseen. Pelaajia makaa lattialla lakanoissa, sänkyjä on vain vähäisesti ja monet pelaajat joutuvat olemaan kiinni toisissaan. 

Alle 20-vuotiaiden MM-karsintoja tahkoavien Kongon pelaajien on raportoitu olevan kiistassa maansa jalkapalloliiton kanssa. Pelaajat ovat vaatineet 1 250 dollarin ottelupalkkioita, kun liitto on ollut valmis maksamaan pelaajille vain 100 dollaria.

Kongolaispelaajien kurjat olot on huomioinut myös jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö Fifpro, joka jakoi hotellihuoneesta kuvatun videon eteenpäin. Fifpro luonnehti majoitusta heikoksi ja kuvamateriaalia järkyttäväksi.

Kongon alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkueen olot eivät ole kahdessa vuodessa oleellisesti parantuneet. Vuonna 2021 maajoukkuepelaajistoa nähtiin nukkumassa kadulla, koska maan jalkapalloliitto ei ollut maksanut heille hotellihuonetta. Pelaajat lisäksi harjoittelivat hiekkatiellä, eikä liitto ollut laatinut varsinaista harjoitussuunnitelmaa.

– Tätä on mahdotonta hyväksyä, Fipro kommentoi tuolloin hiekkatieharjoitteluvideota.

Lue myös:

    Uusimmat