Kaan Kairisen markkina-arvo nousi kohisten – tanskalaisvalmentaja vaikuttunut suomalaisesta: "Ainutlaatuinen pelaaja"

Kaan Kairinen täräytti upean maalin Mestarien liigassa – Tuomas Virkkunen repesi liitoksistaan: "Aivan mieletön vapaapotku!" 1:24
Kaan Kairinen täräytti upean maalin Mestarien liigassa – Tuomas Virkkunen repesi liitoksistaan: "Aivan mieletön vapaapotku!"

Suomen maajoukkuepelaaja Kaan Kairinen jatkoi unelmasyksyään Sparta Prahan paidassa onnistumalla maalinteossa jo toisessa peräkkäisessä jalkapallon Mestarien liigan liigavaiheen ottelussa.

Keskikenttäpelaaja Kairinen tasoitti tiistaina vierasottelun Stuttgartia vastaan 1–1:een upealla vapaapotkumaalillaan ja takasi samalla joukkueelleen neljännen sarjapisteen arvostetussa seurajoukkuekilpailussa.

Kairinen, 25, heilutti maaliverkkoa myös kaksi viikkoa sitten Sparta Prahan kaadettua avauskierroksella Salzburgin 3–0. Kahdella maalillaan Kairinen on noussut jaetulle kolmannelle sijalle suomalaispelaajien kaikkien aikojen maalipörssissä miesten Mestarien liigassa.

Turkulaisen Interin kasvatti on kivunnut samalla arvokkaimmaksi suomalaispelaajaksi suositulla Transfermarkt-jalkapallosivustolla. Transfermarkt listaa Kairiselle seitsemän miljoonan euron markkina-arvon.

Sivuston mukaan seuraavaksi arvokkaimmat suomalaispelaajat ovat Rennesin Glen Kamara (6 miljoonaa euroa), Venezian Joel Pohjanpalo (5,5), Augsburgin Fredrik Jensen (3,5) ja Middlesbrough'n Marcus Forss (2,8).

Hallitsevan Saksan mestarin Leverkusenin kapteeni ja maalivahti Lukas Hradecky on listauksessa kuudentena 2,5 miljoonan euron markkina-arvolla. Hradecky torjui Mestarien liigassa tiistaina nollapelin Leverkusenin kaataessa AC Milanin 1–0.

Norjasta Tshekkiin

Kairinen on rakentanut uraansa viime vuosina maltillisin askelin ja edennyt pikkuhiljaa suurempiin ympyröihin. Turkulainen siirtyi tanskalaiseen Midtjyllandiin jo vuonna 2016, vain 17-vuotiaana. Parin vuoden päästä koitti paluu kotimaan liigaan, ensin Interiin ja sitten HJK:hon.

Vuosina 2020–2022 Kairinen edusti norjalaista Lilleströmiä, josta hän siirtyi Sparta Prahaan. Spartassa Kairinen on voittanut jo kaksi Tshekin mestaruutta ja Tshekin cupin.

Jari Litmanenkin häkeltyi Kaan Kairisen unelmamaalista – "Täydellinen laukaus" 4:04
Jari Litmanenkin häkeltyi Kaan Kairisen unelmamaalista – "Täydellinen laukaus"

Kairisen viime aikojen maalivirettä voi pitää poikkeuksellisena, sillä viime kaudella suomalaispelaaja teki Tshekin liigassa yhteensä kaksi maalia. Sparta Prahan päävalmentajan Lars Friisin mukaan Kairisen häikäisevä tasoitusosuma Stuttgartia vastaan oli sitkeän harjoittelun seurausta.

– Kaan on ainutlaatuinen pelaaja. Hän on huippuammattilainen ja tekee ylimääräistä työtä. Hän harjoittelee paljon ja metsästää aina pieniä etuja kehittyäkseen entistä paremmaksi pelaajaksi, Friis kommentoi Uefan verkkosivuilla.

Sparta Praha saa seuraavaksi Mestarien liigassa jättihaasteen, kun joukkue matkaa 23. lokakuuta Manchester Cityn vieraaksi.

Suomen maajoukkueen entinen kapteeni ja nykyinen apuvalmentaja Tim Sparv toimii Sparta Prahassa apuvalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat