Kaan Karinen ja Sparta Praha juhlivat – yksi harhautus, kolme vipuun: "Diego oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen"

Kaan Kairinen! Suomalainen vei Sparta Prahan nopeasti 1–0-johtoon 1:33
Kaan Kairinen! Suomalainen vei Sparta Prahan nopeasti 1–0-johtoon

Sparta Praha palasi jalkapallon Mestarien liigaan 19 vuoden tauon jälkeen voitokkaasti. Se voitti Salzburgin 3–0 Kaan Kairisen, 25, iskiessä kilpailun debyytissään maalin vain alle kahden minuutin pelin jälkeen.

Avausmaalin pikatahtia tehneestä Kairisesta tuli 13. kilpailussa osunut suomalaispelaaja ja kaikkiaan 41. Mestarien liigassa pelannut sinivalkoinen.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan juuri ennen taukoa, kun Salzburgin puolustuslinja nukkui pahemman kerran, eikä nigerialainen Victor Olatunji ollutkaan paitsiossa, vaan pyssytti vastustamattomasti takakulmaan.

Toisella puoliajalla Salzburg hallitsi palloa, syötti enemmän ja loi runsaammin maaliodottamaa, mutta Sparta iski maalin. Korkea prässi tuotti riiston ja Qazim Laci esitti kylmäävän harhautuksen, jonka edessä lakosi kaksi Salzburg-pelaaja plus maalivahti Janis Blaswich.

– Harvoin sitä yhdellä harhautuksella vie kolme ukkoa! Taas lähtee keulimaan, mutta Diego oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen tästä harhautuksesta, selostaja Tuomas Virkkunen ihaili.

Sparta Prahan Qazim Lacilta kylmäpäistä taituruutta – isännät jo 3–0-johtoon 1:32
Sparta Prahan Qazim Lacilta kylmäpäistä taituruutta – isännät jo 3–0-johtoon

Voitto on Spartalle ensimmäinen kilpailussa 21 vuoteen. Seuraavalla kierroksella se vierailee avausottelunsa Real Madridille hävinneen Stuttgartin luona.

Alkuillan toinen ottelu Bolognan ja Shakhtar Donetskin välillä päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kaan Kairinen ja Tim Sparv juhlivat – Sparta Praha aloitti Mestarien liigan 3–0-voitolla 2:33
Kaan Kairinen ja Sparta Prahan valmennukseen kuuluva Tim Sparv juhlivat – tshekkiläiset aloittivat Mestarien liigan 3–0-voitolla

Juttua muokattu. Kairisesta tuli 13:s Mestarien liigassa maalin tehnyt suomalainen, ei 14:s.