Suuri suomalainen jalkapallohetki! Kaan Kairinen iski maalin Mestarien liigassa

Kaan Kairinen! Suomalainen vei Sparta Prahan nopeasti 1–0-johtoon 1:33
Kaan Kairinen! Suomalainen vei Sparta Prahan nopeasti 1–0-johtoon

Mestarien liiga sai toisena pelipäivänään mitä upeimman alun myös suomalaisittain, kun Sparta Prahan Kaan Kairinen osui kilpailun debyytissään alle kahden minuutin pelin jälkeen.

Keskikentän keskustaan loukkaantumisen jälkeen palannut Kairinen oli hereillä Lukas Haraslinin laukauksen kanssa ja seurasi irtopallon verkkoon. 

Sparta Praha johtaa Salzburgia ensimmäisen puoliajan lopulla 2–0. Kotijoukkueen toisesta maalista vastasi 43. minuutilla nigerialainen Victor Olatunji.

Kairisesta tuli kaikkiaan 13. suomalainen, joka on onnistunut maalinteossa kilpailussa. Yhden maalin Mestarien liigassa tehneitä suomalaisia ovat ennen Kairista olleet Mika Väyrynen, Petri Pasanen, Miika Koppinen, Joonas Kolkka, Jari Ilola ja Roman Eremenko.

Edellinen kilpailussa maalin tehnyt suomalainen on syyskuussa syyskuussa 2016 Leverkusenin verkkoon CSKA Moskovan paidassa osunut Eremenko.

Suomalaisista eniten maaleja on tehnyt 23 kertaa osunut Jari Litmanen ennen neljästi maalannutta Sami Hyypiää. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Mika Kottila, Mika Lehkosuo, Niklas Moisander ja Hannu Tihinen.

Juttua muokattu kello 20.15. Suomalaisten maalintekijöiden listaan lisätty Roman Eremenko.

Toisin kuin aiemmin kerroimme, Kairisesta tuli 13. Mestarien liigassa maalin tehnyt suomalainen, ei 14:s.

Lue myös:

    Uusimmat