Kadonneen Raija Juutilan avomiehen outo kävely johdatti poliisit ruumiin luo – KRP:n luututkija teki karmivan löydön

Raija Juutila katosi Kangasalla vuonna 1993. Naisen ruumis löytyi vasta 18 vuotta myöhemmin ja varmistui, että hän oli joutunut henkirikoksen uhriksi. Tekijäksi paljastunut Juutilan avomies johdatti itse poliisit haudatun ruumiin luo.

Juutilan tapausta oli poliisissa tutkittu katoamisena aina vuonna 2008 saakka, jolloin tutkinta avattiin uudestaan. Poliisi alkoi epäillä henkirikosta. Epäilty oli Juutilan avomies, joka otettiin kiinni.

Tutkinnassa käytettiin pakkokeinoja ja etsintöjä tehtiin miehen kotona ja työpaikalla. 

Poliisi teki etsinnän myös miehen varastoon, josta löytyi hiilihanko. Sen messinkinen pää oli irronnut.

Katse paljasti poliisille paikan

Kiinnioton jälkeen poliisi etsi kiivaasti Juutilan ruumista. Lopulta vinkin ruumiin piilopaikasta antoi epäilty itse.

– Kerran kun häntä vietiin työpaikalle, hän käveli viistosti pää kenossa, katsoi varastoon päin. Yksi poliiseista huomasi tämän. Kiitin häntä tästä huomiosta ja tein päätöksen, että se varasto tutkitaan. Kerroin miehelle, että aiomme etsiä tämän tietyn varaston, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Rikospaikassa.

Juutilan ruumiin jäänteet löytyivät haudattuina Kangasalta juuri tuosta paikasta, miehen yrityksen varastosta. 

– Varastossa oli valtavasti tavaraa. Saimme apua poliisikoulusta ja armeijasta. Paikallinen yrittäjä antoi meille lainaksi kaivurin. Kaivoimme auki kolme paikkaa. Mukana oli keskusrikospoliisin luututkija. Maasta rupesi paljastumaan ensin pääkallo, sitten sieltä tuli luuta esiin. Luututkija sanoi heti, että tuo on naisen lantioluu, Kinnunen muistelee kylmäävää hetkeä.

Lopulta maahan haudattuna löytyi Juutilan luuranko erittäin hyvin säilyneenä. Ruumiin jäänteistä selvisi, että naisen niskanikamat oli murskattu.

Kaikesta näytöstä huolimatta avomies kiisti henkirikoksen loppuun asti. Hänet tuomittiin lopulta taposta.

Mitä ratkaisevaa näyttöä poliisi sai tutkinnan aikana? Mitä virheitä epäilty itse teki? Katso Rikospaikan juttu Raija Juutilan henkirikoksesta yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat