Raija Juutila katosi vuonna 1993 – järkyttävä kohtalo selvisi vasta 18 vuotta myöhemmin

Raija Juutila katosi Kangasalla vuonna 1993. Juutilan lapset ilmoittivat äitinsä kadonneeksi kesäkuussa. Vasta 18 vuotta myöhemmin selvisi, että Juutila oli tapettu ja hänen ruumiinsa oli haudattu avomiehen yrityksen varastoon.

Juutilan lapset huolestuivat äidistä, kun tästä ei ollut kuulunut mitään pariin viikkoon. Normaalisti äiti piti yhteyttä jo aikuisiin lapsiinsa päivittäin.

Lapset olivat kyselleet Juutilan avomieheltä, missä äiti oli, mutta he eivät saaneet mieheltä mitään vastausta. Juutilan mies ei ollut lainkaan huolestunut avovaimonsa katoamisesta.

Aluksi poliisi tutki tapausta katoamisena. Vasta pari vuotta myöhemmin poliisi alkoi tutkia henkirikoksen mahdollisuutta. Avomies pidätettiinkin epäiltynä ja hänen kotinsa ja yrityksensä pihalla tehtiin etsintöjä. Kotiin ei kuitenkaan tehty etsintää. 

Avomies laskettiin vapaaksi, koska näyttöä häntä vastaan ei saatu. Asian tutkinta keskeytettiin ja juttu hautautui vuosiksi.

Tarina ei voinut pitkää paikkaansa

Tutkinta avattiin uudestaan vuonna 2008. Poliisi halusi tarkastella Juutilan katoamista uusin silmin.

– Hyvin nopeasti tuli selväksi, että miehen tarina ei voi pitää paikkaansa, että miehen täytyy olla se epäilty, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Rikospaikassa.

Juutilan ruumiin jäänteet löytyivät haudattuina Kangasalta miehen yrityksen varastosta. Mies kiisti henkirikoksen loppuun asti.

Mitä ratkaisevaa näyttöä poliisi sai tutkinnan aikana? Mitä virheitä epäilty itse teki ja auttoi samalla poliisia tutkinnassa? Katso Rikospaikan juttu Raija Juutilan henkirikoksesta yllä olevalta videolta.

Rikospaikka MTV Katsomossa keskiviikkoisin kello 21 alkaen ja MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat