Kun kahvihammas kolottaa kesällä, voi kahvin makuun päästä muutenkin kuin nauttimalla sitä kuumana. Kahvijälkiruoat ja erilaiset jääkahvit sekä -pirtelöt ovat kesäjuttuja.
Kahvipirtelö
2,5 dl kylmää vahvaa kahvia
2,5 dl täysmaitoa
2 dl suklaajäätelöä
1 banaani
suklaaströsseliä tai raastettua suklaata koristeluun
Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Juoman valmistaminen onnistuu myös sauvasekoittimella.
Kaada laseihin ja koristele suklaaströsselillä tai rouheella
Virkistävä appelsiinikahvi
2,5 dl vahvaa mustaa kahvia
4 kokonaista neilikkaa
1-2 rkl fariinisokeria
2,5 dl appelsiinimehua
(4 rkl konjakkia)
1 appelsiini koristeluun
jäämurskaa
Lisää neilikat ja fariinisokeri kahviin. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Lisää appelsiinimehu ja konjakki. Jäähdytä tarvittaessa vielä jääkaapissa.
Kuori ja paloittele appelsiini. Yhdistä appelsiinipalat jäämurskan kanssa ja nosta annoslaseihin. Kaada päälle kylmä kahvijuoma. Tarjoa heti.
Kahvivaahto
3 dl voimakasta kylmää kahvia
4 liivatelehteä
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
suklaarouhetta
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää kahvin joukkoon sokerit ja kaakao. Anna jäähtyä täysin kylmäksi. Vaahdota kerma ja sekoita jo hyytymäisillään olevan kahviseoksen joukkoon varovasti nostellen. Nostele jälkiruoka annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä noin 2 tuntia. Koristele kermavaahtonokareella ja suklaarouheella.
(MTV3 Internet)