Kalle Rovanperä huomautti huimasta saldostaan: "Ei hassummin"

Kalle Rovanperä kaasuttelee Chilen MM-rallin voittoon – jää täpärästi Power Stagen pohjista 2:39
Kalle Rovanperä kaasuttelee Chilen MM-rallin voittoon – jää täpärästi Power Stagen pohjista

Toyotan Kalle Rovanperä pääsi juhlimaan kauden neljättä voittoaan Chilen MM-rallissa sunnuntaina. Rovanperä nousi rallin kärkeen lauantaina iltapäivän lenkillä, eikä sen jälkeen enää luopunut johtoasemastaan.

Vielä perjantaina suomalainen oli kuitenkin ongelmissa. Rovanperä ei ollut perjantaina kovinkaan tyytyväinen omaan ajamiseensa eikä liioin autoonsa. Tähän saatiin sitten lauantaina muutos.

– Muutimme joitain pieniä juttuja autossa. Mutta totta kai myös pätkät olivat perjantaina täysin erilaisia kuin lauantaina ja sunnuntaina, Rovanperä kertasi kisan jälkeen.

– Osasin siis odottaa, että minulla olisi luottavaisempi olo autoon lauantaina ja sunnuntaina. Totta kai myös keli näytteli silloin isoa roolia. Meillä oli mahdollisuus repiä isompi ero muihin, ja siinä me myös onnistuimme.

Rovanperä hallitsi todella vaikeat olosuhteet parhaiten. Hernerokkasumussa ajaminen oli kaikille suuri haaste, mutta kaksinkertainen maailmanmestari näytti taas kyntensä.

– En ottanut mielestäni mitään hirveän suuria riskejä. Pitää vain jatkaa puskemista, vaikka olosuhteet olisivatkin todella haastavat. Ei se ollut liian paha. Ajoimme todella viisaasti, Rovanperä sanoi.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella vain osa-aikaisesti rallin MM-sarjassa. Suomalainen on voittanut neljä kisaa, mutta toisaalta mukaan on mahtunut myös epäonnistumisia. 

– Olemme johtaneet tällä kaudella jokaista kisaa, johon olemme osallistuneet, Rovanperä muistutti.

– Suomessa tapahtuneelle emme mahtaneet mitään. Ruotsissa ja Portugalissa olisin tietysti toivonut, että olisin voinut taistella loppuun asti voitosta. Vauhti on ollut koko ajan olemassa, ja on tietysti hienoa nähdä, että olisimme voineet voittaa jokaisen kisan, jonka aloitimme. Otimme kuitenkin neljä voittoa, ja keräsimme hyviä pisteitä tiimille, joten ei tämä hassummin mennyt, Rovanperä kertasi kauttaan.

Rovanperä ei aja seuraavassa MM-rallissa Keski-Euroopassa, mutta on hyvin mahdollista, että suomalainen nähdään kauden päättävässä Japanin rallissa, mikäli Toyotalla on siinä kohtaa vielä sauma valmistajien mestaruuteen.

Lue myös:

    Uusimmat