Jari-Matti Latvala selventää erikoista lausuntoaan – "Voin nostaa käteni pystyyn virheen merkiksi"

Jari-Matti Latvalan Toyotalle toinen painajaiskisa putkeen: "Kun lähtee menemään väärään suuntaan..." 3:03
Toyota-leirissä oli apeat tunnelmat Kreikan MM-rallin päätyttyä – näin Jari-Matti Latvala kommentoi tuolloin Toyotan mestaruusmahdollisuuksia

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan MM-rallitalli sai huippuonnistumisen viikonloppuna ajetussa Chilen MM-rallissa, ja Latvala pääsi samalla selvittämään aiempia lausuntojaan.

Toyotalla oli alla kaksi isoa pettymystä ennen reissua Etelä-Amerikkaan. Elokuussa Suomen MM-rallissa tiimi koki valtavan takaiskun, kun Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans keskeyttivät päätöspäivänä. Syyskuun alkupuolella ajetussa Kreikan MM-rallissa Toyotan tehdastiimin kaikki kuskit kohtasivat vaikeuksia, ja kaiken kukkuraksi Sébastien Ogier kaatoi autonsa Power Stagella – mutta pääsi kuin pääsikin lopulta ajamaan pätkän läpi ja pelasti sekä itselleen että Toyotalle 13 pistettä.

Latvala julisti heti Akropolis-rallin jälkeen, että Toyota on taipunut sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjoissa Hyundaille. Mutta huipputulos Chilessä nosti Toyotan tukevasti mukaan merkkimestaruustaistoon, sillä Hyundain etumatka supistui 17 pisteeseen.

– Voin nostaa käteni pystyyn virheen merkiksi. Olin liian negatiivinen Kreikassa, Latvala myöntää, mutta huomauttaa sitten:

– Sillä hetkellä, kun Ogier oli kaatanut autonsa, en tajunnut sitä, että hän voi päästä erikoiskokeen vielä läpi, mikä hieman helpotti tilannetta.

– Keskustelimme asioista tiimin sisällä ennen kuin tulimme Chileen, ja yritimme saada kaikki uskomaan, että meillä on yhä mahdollisuudet. Ja tällä työllä me näytimme, että meillä tosiaan on mahdollisuudet. Toki eroa on vielä 17 pistettä, mutta kaksi rallia on ajamatta. Tämä antaa tallillemme ison lisäpotkun ja motivaatiota.

Toyota kaappasi Chilestä matkaansa maksimipotin eli 55 pistettä. Rovanperä ja Evans johdattivat Toyotan kaksoisvoittoon, minkä lisäksi Rovanperä ja Ogier keräsivät tiimilleen täydet pisteet sunnuntailta.

Kyseessä oli juuri sellainen onnistuminen, mitä Toyota oli kaivannut.

– Takana oli kaksi musertavaa sunnuntaita, ja meillä oli melkoiset paineet ennen Chileä. Mutta nyt tämä tulos ja maksimipisteet täällä Chilessä nostivat meidät takaisin taistoon valmistajien mestaruudesta. Se on meille iso helpotus, ja nyt myös Japanin-päässä voidaan nähdä, että meillä on yhä mahdollisuudet.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu, Keski-Euroopan ralli, ajetaan vajaan kolmen viikon kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat