Kalle Rovanperä ruoski rajusti itseään – "Olen tosi pettynyt"

Kalle Rovanperä pyörähtää – törmää aitaan 0:33
Katso: Kalle Rovanperä pyörähti – aita liikkui suomalaisen osumasta

Toyotan Kalle Rovanperä ajaa Chilen MM-rallissa kolmannella sijalla perjantain ajopäivän jälkeen. Eroa kärkimieheen Hyundain Ott Tänakiin on 7,1 sekuntia.

Kaksikon väliin kiilaa Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans, joka on jäänyt Tänakista vain 0,4 sekuntia. Vaikka tänä vuonna valikoituja MM-ralleja ajava Rovanperä on kiinni palkintosijassa, ruoski mies itseään kovin sanoin päivän päätteeksi.

– En ole oikein ollut normaalissa vauhdissani koko päivän aikana. Tämä oli sellainen päivä, että en vaan saanut fiilistä auton kanssa. En ole oikein voinut tehdä enempää, Rovanperä manasi.

– Välttelin vain virheitä. Pitäisi pystyä parempaan. Olen tosi pettynyt tähän päivään.

Koirako siellä viiletti? Reitillä liikehti eläin, kun Thierry Neuville oli lähdössä pätkälle 0:52
Koirako siellä viiletti? Reitillä liikehti eläin, kun Thierry Neuville oli lähdössä pätkälle

Iltapäivän avauspätkällä Rovanperä teki myös ajovirheen, jossa aikaa hukkui noin kymmenen sekuntia.

– Oli isoa taistelua. Yritin kyllä, mutta sillä pätkällä nähtiin, että virheitä tulee, kun luottoa ei ole näissä olosuhteissa. Tämä oli ikävä kyllä se vauhti, mihin pystyin ilman isompia virheitä, Rovanperä totesi.

Pajarilla hieno päivä

Vasta uransa toista kilpailua Rally1-autolla ajava Toyotan Sami Pajari esitti jälleen kypsiä otteita. Lahtelainen on avauspäivän jälkeen Chilessä neljäntenä. Eroa palkintosijaan ja Rovanperään on vain 2,2 sekuntia. Miehen takana vaanii kuitenkin vain 1,4 sekunnin päässä M-Sport Fordin yllättäjä Gregoire Munster.

– Oli tosi hyvä päivä. Ajoimme aika puhtaasti, eikä tullut oikeastaan mitään virheitä. Iltapäivän avauspätkällä olin varmasti liian varovainen, mutta kokonaisuutena on pakko olla tyytyväinen. Opimme jälleen tosi paljon ja tästä on vielä varaa parantaa, Pajari summasi.

Hyundain Esapekka Lappi on rallissa seitsemäntenä. Lappi paransi vauhtiaan päivän edetessä, mutta rengasrikko vei aikaa lähes puoli minuuttia.

– En tiedä, mitä tapahtui. Suoralla rengas vain tyhjeni. En varmasti osunut mihinkään. Huonoa tuuria, Lappi harmitteli.

Lauantaina Chilessä ajetaan kuusi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat