Kalle Rovanperältä terävä piikki Hyundai-tähdelle: ”Turhaa siitä on sen enempää itkeä”

Kalle Rovanperä tietää tarkalleen, millaista on johtaa rallin MM-sarjaa.

Hyundain Thierry Neuville on ollut tällä kaudella ykkösenä kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista lähtien. Neuville nappasi täydet pisteet Montesta, ja vaikkei hän ole sen jälkeen onnistunut voittamaan, belgialainen on pystynyt pitämään muut mestarikandidaatit takanaan.

Rallin MM-sarjassa on ajettu nyt neljä sorakilpailua putkeen ja vielä kolme on jäljellä ennen kauden päätteeksi järjestettäviä asvalttikisoja. Edellisessä rallissa Latviassa Neuville valitti useaan otteeseen kohtaloaan, sillä MM-sarjan kärkikuljettajana hänen piti ajaa ensimmäisenä autona läpi perjantain erikoiskokeet.

Neuville kärsi selkeästi lähtöpaikastaan ja irtosoraa putsatessaan hän putosi rallin kärkikuljettajien kyydistä. Hyundai-tähdellä ei ollut mitään hyvää sanottavaa MM-sarjan lähtöjärjestyssäännöstä viikonlopun aikana.

Maailmanmestaruuden kahtena edellisenä kautena voittaneelle Kalle Rovanperälle auraajan tehtävät ovat tuttuja. Toyotan suomalaistähden mukaan rooliin pitää vain tottua.

– Jos ei halua aurata, sitten ei kannata johtaa sarjaa, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle ja lähetti terveisensä Neuvillelle.

– Jokainen siitä aina itkee. Itsekin olen siitä valittanut ja edelliset ovat siitä valittaneet – kaikki siitä valittavat. Mutta turhaa siitä on sen enempää itkeä. Jos johdat sarjaa, auraat perjantaina. Ja jos ei onnistu perjantaina, sitten auraa loppuviikonlopun. Sillä tavalla se vain menee, ei sille mitään mahda, Rovanperä tiivisti.

Latvian rallin yhteydessä Neuville valitti etenkin sitä, että tänä vuonna sorakisoja ajetaan erityisen paljon peräkkäin. Todellisuudessa myös viime vuoden kalenterissa oli seitsemän sorarallia putkeen.

– Kaikki muutkin ovat tämän tehneet, joten ei tässä Thierryn tapauksessa ole mitään erikoista. Ei se ole hänelle yhtään sen pahempi kuin muillekaan, Rovanperä huomautti.

Rallin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Suomen vauhdikkaassa sorakisassa ajetaan torstaista lähtien. Neuvillella on sarjassa kahdeksan pisteen etumatka tallitoveriinsa Ott Tänakiin, jonka perässä vaanii puolestaan Toyotan Elfyn Evans 13 pisteen päässä kärjestä.

Rovanperä pitää mestaruustaistossa peukkuja pystyssä tallikaverilleen Evansille.

– Koetetaan tehdä hyvää työtä tiiminä, jotta saisimme auton iskuun, ja Elfyn pääsisi hyökkäämään loppukaudesta. Hyundait ovat olleet nyt tosi vahvoja, Rovanperä tunnusti.

MM-sarjan kärkikolmikon takana kyttäilee myös kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier. Ranskalaiskonkari on ajanut tänä vuonna valikoiduissa ralleissa, joista hän on napsinut loistavia tuloksia.

Mahdollista on, että 28 pistettä kärkeä jäljessä oleva Ogier ajaa kaikki loppukauden kisat ja jahtaa vielä yhtä MM-titteliä.

– Teoriassa siihen on hyvätkin mahdollisuudet. Käytännössä ero on aika iso, varsinkin näillä nykyisillä pistelaskuilla. Mutta voihan se olla, että hän innostuu ajamaan loppukauden kisat ja koettaa saada mestaruuden. Eihän se olisi mikään yllätys, Rovanperä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat