Sébastien Ogierilta tylyt terveiset kovimmalle kilpakumppanilleen: "Ärsyttävää, että hän itkee niin paljon"

Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä 3:06
Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä

Rallin MM-sarjaa läpi kauden johtanut Hyundain Thierry Neuville on tehnyt tänä vuonna sebastienogierit ja harmitellut omaa lähtöpaikkaansa välillä vähän liiaksikin. Vastaavasta voivottelusta taidetta kymmenisen vuotta sitten tehnyt Sébastien Ogier ei pidä belgialaistähden toiminnasta.

Rallin MM-sarjassa otettiin vuonna 2014 käyttöön sääntö, jonka mukaan ensimmäisen, vuosina 2015–2016 kahden ensimmäisen, kilpailupäivän lähtöpaikat määrittyvät MM-sarjan pistetilanteen mukaan.

Varsinkin sorakisoissa on vuosien mittaan nähty, että mitä aikaisemmin joutuu lähtemään, sitä enemmän tulee antaneeksi muille tasoitusta.

Volkswagenilla MM-sarjaa vuosina 2013–2016 dominoinut Ogier sai jo näinä neljänä ensimmäisenä mestaruusvuotenaan aura-auton roolista tarpeekseen, mutta menestyksensä myötä epäkiitollinen tehtävä seurasi häntä vielä vuosikaudet tämän jälkeenkin.

Vuodesta 2022 alkaen osittaisella kilpailuohjelmalla Toyotaa edustaessaan Ogier on päässyt nauttimaan huomattavasti paremmista lähtöpaikoista, eikä hänen itse asiassa ole tarvinnut kolmen viime kauden aikana aurata tietä sorakisoissa yhtenäkään avauspäivänä.

Juuri lähtöpaikan vuoksi hän innostui tällä kaudella lähtemään Suomen MM-ralliin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

– Se oli toiveeni. Sanoin kauden alussa, että kun minusta tuntuu soralla hyvältä autossa, haluaisin taas ajaa Suomessa, Ogier kertoo saksalaisen MOTORSPORT aktuell -lehden tuoreessa numerossa.

– Useimmiten minun täytyi ajaa siellä ensimmäisenä. Tiesin, että se tuhosi mahdollisuuteni menestyä. Muutamien tiehen tulevien ajolinjojen myötä lähtöpaikka on huomattavasti mieluisampi.

Kun tallikaveri Kalle Rovanperä joutui parisen viikkoa sitten ajetun kisan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella keskeyttämään, Ogier nousi voittajaksi. Ranskalaistähden edellisestä ja tähän asti ainoasta voitosta Suomessa ehti kulua 11 vuotta.

Neuvillen käymään lähtöpaikkakeskusteluun kahdeksankertaisella maailmanmestarilla on melkoisen painavaa sanottavaa.

– Rehellisesti sanottuna on ärsyttävää, että hän itkee niin paljon tällä hetkellä siitä, että hänen täytyy olla ensimmäisenä tiellä, Ogier sanoo saksalaislehdessä.

– Minulla on ollut merkittävä lähtöpaikkaetu vain kerran tällä kaudella. Lähden yleensä neljänneltä paikalta, siitä, mistä Thierry on lähtenyt valtaosan urastaan. Olen voittanut kolme kisaa ja ollut kolmesti toinen. Lähtöpaikkani on pääluokan keskivaiheilla, ja yritän käyttää sen hyväkseni parhaalla mahdollisella tavalla. Se on todellisuutta, ja sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko osa-aikainen vai täysiaikainen kuljettaja.

Neuville johtaa Ogieria MM-sarjassa 27 pisteen erolla, kun ajamatta on neljä viimeistä osakilpailua. Kolmesta kisasta tällä kaudella sivussa ollut Ogier kertoi saksalaislehdessä aikovansa ajaa kauden kaikki jäljellä olevat kilpailut ja taistelevansa maailmanmestaruudesta.

Thierry Neuvillen ja Sébastien Ogierin lähtöpaikat perjantaipäivinä kaudella 2024:

 Monte CarloKroatiaPortugali (sora)Sardinia (sora)Latvia (sora)Suomi (sora)
Neuville211111
Ogier465543*

* Ott Tänak ajoi ulos päivän toisella ek:lla, ja Ogier nousi ajojärjestyksessä yhden pykälän ylöspäin kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat