Elfyn Evansin pahin pelko jäänee toteutumatta Suomen MM-rallissa – "Tiedämme, miten tarina silloin menisi"

Elfyn Evans lähtee jahtaamaan kauden avausvoittoaan torstaina alkavassa Suomen MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Elfyn Evans on roikkunut hyvin mukana tämän kauden mestaruustaistossa, vaikkei hän ole yltänyt vielä kertaakaan ykköspaikalle. Sen sijaan walesilainen on ajanut neljästi palkintokorokkeelle ja sijoittunut kauden jokaisessa rallissa kuuden parhaan joukkoon.

Edellisessä osakilpailussa Latviassa Evansin vauhti ei riittänyt voittokamppailuun, mutta hän kärsi heti kisan alussa irtosorasta toisella lähtöpaikallaan. Evansin pahin pelko ennen Suomen MM-rallia on se, että kärkipään autoilla on jälleen irtosoraa putsattavanaan kisan ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

– Jos ralli ajetaan kuivassa kelissä, tiedämme tien puhdistuvan melko paljon ja tiedämme, miten tarina silloin menee. Mutta katsotaan, miten tässä käy, Evans pyöritteli MTV Urheilulle viime viikonloppuna HYAcenter-rallin yhteydessä.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Evansin pelko jäänee toteutumatta. Tuoreimpien ennusteiden mukaan Jyväskylän seudulla on satamassa vettä niin keskiviikkona, torstaina kuin perjantainakin.

– Jos tiet ovat kosteita ja tiiviimpiä, silloin kaikki riippuu siitä, että pystyy ajamaan hyvän perjantain ja olemaan mukana kärkitaistossa.

Evans voitti Suomen MM-rallin vuosi sitten. Toyota-kuljettaja on tottunut menestymään tiimin kotirallissa, sillä uransa kahdeksasta voitosta hän on ottanut kaksi juuri Keski-Suomessa.

– Tämä on yksi suosikkikisoistani kalenterissa. Mikään muu ralli ei ole samanlainen. En tiedä, onko se vain sattumaa, että olen voittanut sen kahdesti, mutta nautin siitä joka tapauksessa, Evans sanoi.

Evans lähtee Suomen nopeaan soraralliin MM-sarjan kolmannelta sijalta. Walesilaistähti on 13 pisteen päässä sarjaa johtavasta Hyundain Thierry Neuvillestä, kun MM-kausi on kääntymässä loppusuoralle.

Evansin mukaan hänen ja koko Toyotan tiimin on oltava loppukaudella terävänä kisojen päätöspäivinä, jolloin pisteitä on vielä rutkasti jaossa uudella systeemillä.

– Se on selvää, että sunnuntait ovat olleet heikko kohtamme. Ruotsissa onnistuimme, mutta sen jälkeen emme ole onnistuneet sunnuntaisin keräämään tarpeeksi pisteitä pottiimme, Evans arvioi.

Suomen MM-rallin testierikoiskoe ajetaan torstaina aamupäivästä. Kilpailu käynnistyy kunnolla torstai-iltana, kun kymmenyksistä kamppaillaan Harjun kaupunkierikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat