Kamala Harrisilla on enää kaksi varapresidenttiehdokasta

Demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris on kaventanut varapresidenttiehdokkaan etsintänsä kahteen finalistiin, Pennsylvanian kuvernööri Josh Shapiroon ja Minnesotan kuvernööriin Tim Walziin, keroo uutistoimisto Reuters lähteisiinsä nojaten. 

Kisasta on näin ollen pudonnut pois Arizonan senaattori Mark Kelly. 

Josh Shapiro, 51, on demokraattipuolueen nouseva tähti, jolla on vahvat kannatusluvut Pennsylvaniassa. Tämä puhuu hänen puolestaan, sillä Pensylvania on tärkeä osavaltio kisassa. 

Pennsylvanian osavaltion entinen oikeusministeri Shapiro on myös juutalainen. Yhdysvalloissa ei ole ennen ollut juutalaista varapresidenttiä. 

Tim Walz, 60, on entinen Yhdysvaltain armeijan kansalliskaartin jäsen ja entinen opettaja, joka on viime viikkoina kunnostautunut Harrisin tehokkaana puolestapuhujana. 

Walz on osoittautunut vetovoimaiseksi maaseudun valkoisten äänestäjien keskuudessa, vaikka hän on kuvernöörinä ajanut myös liberaalia politiikkaa. 

Minnesota on demokraattinen osavaltio, mutta kaksi ratkaisevaa vaa’ankieliosavaltiota, Wisconsin ja Michigan, ovat sen naapureita. Walz ei ole erityisen suosittu kummassakaan. 

Harrisin odotetaan julkistavan valintansa ennen hänen ensimmäistä julkista esiintymistään varapresidenttiehdokkaansa kanssa Philadelphiassa tiistaina.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat