Näin kananmunan keltuainen ja valkuainen eroavat ravintosisällöltään toisistaan.
Herkulliset ja proteiinipitoiset kananmunat pitävät sisällään runsaasti ihmiselle tärkeitä ravinteita. Terveysintoilijoiden ja laihduttajien keskuudessa suosiota ovat kasvattaneet erityisesti vähäkaloriset munanvalkuaiset. Monet välttelevät kananmunan keltuaisia liiallisen rasvan ja kolesterolin pelossa.
Keltuainen on toki rasvainen, mutta se sisältää myös suurimman osan kananmunan vitamiineista ja ravinteista. Kananmunasta kannattaa siis hyödyntää sekä valkuainen että keltuainen, jos haluaa herkusta parhaat hyödyt irti. Katso alta, miten valkuaiset ja keltuaiset eroavat ravintosisällöltään toisistaan:
Kananmunan ravintosisältö: valkuainen vs. keltuainen
Kalorit:
Valkuainen: 16 kcal, Keltuainen: 54 kcal
Rasva (g):
Valkuainen: 0 g, Keltuainen: 5 g
Tyydyttynyt rasva (g):
Valkuainen: 0 , Keltuainen: 2
Kolesteroli (mg):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 210
Natrium (mg):
Valkuainen: 55, Keltuainen: 8
Hiilihydraatit (g):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 1
Kuitu (g):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 0
Sokeri (g):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 0
Proteiini (g):
Valkuainen: 4, Keltuainen: 3
A-vitamiini (IU):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 245
B 12 -vitamiin (mcg):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 0,3
D-vitamiini (IU):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 18.2
Kalsium (mg):
Valkuainen: 2.3, Keltuainen: 21.9
Folaatti (mg):
Valkuainen: 1.3, Keltuainen: 24.8
Kalium (g):
Valkuainen: 53.8, Keltuainen: 18.5
Seleeni (mcg):
Valkuainen: 6.6, Keltuainen: 9.5
Omega-3 (mg):
Valkuainen: 0, Keltuainen: 38.8
Lähde:Fitsugar
(MTV LIFESTYLE)