Suomalaiset tyrmäävät hallituksen tähän astisen työn työmarkkinoiden uudistamisessa. MTV Uutisten kyselyyn vastanneista kaksi kolmasosaa arvioi hallituksen onnistuneen huonosti työelämän uudistamista koskevissa toimissaan.
Pääministeri Juha Sipilän yritykset luoda maahan yhteiskuntasopimus sekä syksyn toimet ensin muun muassa lisien leikkauksista ja myöhempi esitys lomarahojen vähentämisestä eivät saa kansalta tyylipisteitä.
Jopa 38 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo hallituksen onnistuneen tähän astisessa uudistustyössään erittäin huonosti. Kaksi kolmasosaa sanoo työn onnistuneen vähintään melko huonosti.
– Kyllä on hirvittävän huolestuttavaa, että esimerkiksi koulutuksesta ollaan leikkaamassa suuria määriä. Ei tämä maa sillä nouse, että leikataan vaan palkkakuluja. Varmasti jotain toimia pitää tehdä, mutta kyllä pitäisi löytyä myös jotain sellaista, että elinkeinoelämä tulisi edes jollain tavalla vastaan, Jarno Lappalainen perusteli Helsingissä.
– Ei kyllä kovin hyvältä näytä, ei herätä luottamusta, "Räkä" Peltola puolestaan kommentoi.
"Päätöksiä pakko tehdä"
Vain 14 prosenttia antaa Sipilän hallitukselle melko hyvän, ja kolme prosenttia erittäin hyvän arvosanan.
– Nyt ei tunnu kaikki tajuavan, että kun rahat on loppu ja menee huonosti, niin jostain pitää ottaa. Siinä on pantu kiviä (hallituksen) rattaisiin aika runsaasti. Positiivista siinä on se, että ne on tosissaan yrittänyt. Saa nähdä mitä tulee, ennusteet on, että ei tuu mitään, etunimellään esiintyvä Seppo kommentoi.
Pääministeri Sipilä sanoo ymmärtävänsä kansalaisten kritiikin, mutta korostaa, että päätöksiä on nyt pakko tehdä.
– Usean vuoden työt on tekemättä ja meidän täytyy nyt määrätietoisesti saada Suomen suunta käännettyä.
– Nämä toimet mitä on tehty, on kipeitä ja mitä on vielä edessä. Että jos me halutaan tämä suunta oikeasti kääntää, niin tämä kipu on nyt kestettävä, Sipilä perusteli MTV Uutisille.
MTV Uutisten verkkopaneelitutkimus tehtiin tällä viikolla ja siihen vastasi yli 1 300 henkilöä. Vastaavat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.