"Se voi olla lippu top viiteen" – fanit maailmalta antoivat Miss Suomelle tärkeän vinkin Universumeihin: Katso erikoishaastattelu

Matilda Wirtavuori edustaa Suomea Miss Universum -kilpailuissa marraskuussa.

Tamperelainen Matilda Wirtavuori, 24, kruunattiin Miss Suomeksi lauantaina 14. syyskuuta. Wirtavuori kuvailee olleensa rauhallinen koko finaalin ajan, eikä häntä jännittänyt.

– Kruunaushetki oli vähän sumuinen ja oli vaikea hahmottaa, että tässä se nyt on ja kruunu tulee päähäni. Ja nyt se on Miss Suomen kruunu, Wirtavuori kertoo MTV Uutisten haastattelussa. 

– Kyyneleet lavalla kertoivat sen, että se oli unelmien täyttymys. 

Wirtavuori valmistautui Miss Suomi -finaaliin vuosia, sillä tähtäimessä oli vain voitto. Monet kiinnittivät huomionsa Wirtavuoren missikävelyyn jo vuonna 2021, kun hänet kruunattiin Miss Tampereeksi. Voiton jälkeen hän alkoi työskennellä missimaailman kulisseissa ja pitää koulutuksia missikisoihin tähtääville.

– Olen tosi analyyttinen ja järjestelmällinen ihminen, niin aloin jalan asennosta asti analysoida, että mitä voisi tehdä paremmin ja pään asennot sekä katseet. Olen katsonut itse paljon videoita kansainvälisiltä lavoilta ja pyrkinyt siirtämään sitä omaan tekemiseen.

– Myöhemmin olen tehnyt brändäykseen ja puheeseen liittyviä koulutuksia. Olen päässyt treenauttamaan myös muutamaan kansainvälisiin kisoihin mennyttä. Se on yksi intohimoni, mitä haluan myös jatkossa tehdä.

Wirtavuori koki olleensa itse valmis kisaamaan Miss Suomen kruunusta vasta tänä vuonna.

– Minulle se on ollut niin selkeä, että kun menen kilpailuun, voitan sen. Minä menen Universumeihin ja haen sieltä sijoituksen. Minulla on siellä asti odotukset, joten olen halunnut olla täysin valmis. Sain keväällä koulun pakettiin ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi, niin ei ole mitään velvollisuuksia.  

Miss Universum -finaali on Meksikossa 16. marraskuussa, mutta Wirtavuori lähtee maahan jo lokakuun lopussa. Vajaan parin kuukauden aikana hänen täytyy kasata kisapuvustus.

– Se on yksi tärkeä osa kansainvälisiä kisoja, koska fanit rakastavat nähdä pukuloistoa. Se on tapa osoittaa, millaista muotia kotimaassa on.

– Minulle on jo nyt kansainväliset sivut laittaneet viestiä, että panostathan Matilda iltapukuun - se voi olla lippu sinne top 5 -sijoitukseen. Iltapuku on nyt se, mihin minun halutaan panostavan. Kansallispuku pitää suunnitella ja Universumeihin lähetetään myös erilaista videomateriaalia.

Kansainväliset missisivustot ovat hehkuttaneet poikkeuksellisen paljon Wirtavuorta ja uumoilevat tälle hyvää sijoitusta Miss Universum -kilpailussa. 

– Vastaanotto on ollut ihan mieletöntä ja minusta kirjoitetaan, että toivoisi voittavan Universumit. Se on ihan käsittämätöntä. 

Wirtavuori on saanut paljon ohjeita ja vinkkejä kansainvälisiä kisoja varten, eikä hän ole huomannut kuin yhden negatiivisen viestin.

– Monenlaisia viestejä on tullut, enkä ole juuri mitään negatiivista nähnyt. Yksi ainut oli sellainen, että vähän tyhmä nimi. Se on varmaan sukunimeni, kun se on haastavampi. Jos se on negatiivisin asia, saan olla aika onnellisessa asemassa. 

Wirtavuori kertoo yllä olevalla videolla täydellisuuden tavoittelusta, jonka vuoksi hän sairastui syömishäiriöön.

Lue myös:

    Uusimmat