Jokainen on varmaan joskus unohtanut leivonnaiset uuniin juuri hetkeksi liian pitkään. Aavistuksen palaneita herkkuja ei kuitenkaan välttämättä tarvitse heittää roskiin.
Yksi ärsyttävimmistä kotileipuria kohtaavista ongelmista on leivonnaisten palaminen. Vaikka olisit tehnyt kaiken muun niin kuin pitää – mitannut ainesosat täsmälleen oikein ja vatkannut kananmunat juuri sopivaksi vaahdoksi –, voi keskittymisen herpaantuminen johtaa siihen, että leivonnaiset kärähtävät uunissa ja ovat huolellisesta valmistautumisesta huolimatta pilalla.
Mitä sitten voi tehdä? Moni heittäisi palaneet herkut roskiin, jotkut syövät ne kärähtäneistä osista huolimatta. Mutta on kolmaskin vaihtoehto. Jos leivonnaiset, esimerkiksi muffinssit tai pikkuleivät, eivät ole kovin pahasti palaneet, Real Simple -sivuston mukaan ne kannattaa yrittää pelastaa rapsuttamalla palaneet osat kevyesti pois raastimella.
(MTV LIFESTYLE)
Lähde: Real Simple