Kari Hietalahti paljastaa asian, jota hänen ei nähdä Roba-sarjassa tekevän: "Jos joku seuraa, niin minä tosi harvoin..."

Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti 8:40
Katso myös: Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – Viiden jälkeen -haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti

Kari Hietalahti nähdään jälleen Roba-sarjassa.

Näyttelijä Kari Hietalahti palaa jälleen ylikonstaapeli Arto Mäkelän rooliin MTV:n Roba-poliisisarjan uudella, 12. syyskuuta alkavalla kaudella. Hietalahti kertoo MTV Uutisille, että tulevalla kaudella Arto luovii auktoriteettiin liittyvän kipuilun kanssa.

– Hän on aina ollut sellainen kenttäjohtaja, ei nyt päällikkö mutta vanhin. Hän pelkää menettävänsä asemansa ja muiden luottamus meinaa mennä, Hietalahti kertoo.

Hietalahti on ollut mukana Roba-sarjassa aina sen ensimmäiseltä tuotantokaudelta lähtien. Näyttelijän mukaan poliisin rooliin ja poliisiympäristöön hyppääminen on tuntunut helpolta.

– Kun haalarit vetää päälle, niin se tulee kyllä siitä. Olemme melkein poliiseja. Emme oikeita, mutta melkein. Se on tuttu maailma, keissit vain muuttuvat, hän sanoo.

Vaikka poliisin rooliin hyppääminen on tuntunut Hietalahdesta luontevalta, liittyy tehtävään yksi asia, jota hän ei kertomansa mukaan hallitse lainkaan.

– Olen helvetin huono raudoituksissa. Sen takia aina pyydän, että jos olemme Rikun (Niemisen) kanssa pari, niin hän raudoittaa. Hän tekee sen tosi hyvin. Jos vastanäyttelijä täytyy raudoittaa nopeasti, niin se kyllä koskee. Se pitää osata tehdä siten, ettei vastanäyttelijää satu, hän sanoo.

– Jos joku seuraa sarjaa, niin minä tosi harvoin raudoitan. Vaikka tekstissä lukisi, että Arto raudoittaa, niin ei muuten raudoita, hän nauraa.

Roban 6. kausi MTV Katsomo+ -tilauksella 12. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat