Riku Nieminen päätyi erikoisiin tilanteisiin Munamies-hahmonsa kautta: "Jäänhoitokoneella menin siellä ympäriinsä"

Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti 8:40
Katso myös: Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – Viiden jälkeen -haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti

Riku Nieminen kertoi MTV Uutisille Roban uudesta kaudesta ja muisteli erikoisia hetkiä Munamies-hahmonsa nahoissa.

Näyttelijä Riku Nieminen jatkaa vanhemman konstaapelin Pekka Myllymiehen roolissa Roba-poliisisarjan uudella, 12. syyskuuta MTV Katsomossa käynnistyvällä kaudella. Nieminen kertoo MTV Uutisille Roban lehdistötilaisuudessa, ettei hänen roolihahmonsa seikkaile Roban uudella kaudella järin positiivisissa tunnelmissa.

– Pekalle käy virkatehtävässä vähän huonosti. Hän menettää hallintaa itsestään, ja siitä lähtee tapahtumaketju, joka saa Pekankin kyseenalaistamaan omaa ammattitaitoaan ja mandaattiaan suorittaa poliisin tehtäviä. Hankala ja vaikea kausi Pekalle henkilönä, hän summaa. 

Nieminen kuitenkin sanoo, että hänelle on näyttelijänä hedelmällisempää esittää kohtauksia, joissa roolihahmo painii hankaluuksien kanssa sen sijaan, että tämän juonikuviot olisivat pelkkää nousukiitoa.

– Eihän kukaan jaksaisi katsoa semmoista, että Pekka käy kaupassa ja töissä ja kaikki on jees, asiakkaiden kanssa kaikki menee hyvin eikä kukaan koskaan lähde karkuun. Draamaa täytyy olla, hän tuumaa. 

Nieminen on tähdittänyt Roba-sarjaa aina sen ensimmäisestä tuotantokaudesta saakka. Poliisia esittääkseen hänen on täytynyt opetella muun muassa voimankäyttöä, aseen käsittelemistä sekä ihmisen raudoittamista.

– Ja sitten myös se, että kun poliisi tekee töitä ja jos se haluaa purkaa jännitettä, niin poliisin tarkoitus on tuoda rauhaa ja de-eskaloida tilanteita, ja silloin puhuminen ja suuvärkki ovat kaikista tärkein työkalu. Että luo yhteyden ihmiseen, jonka kanssa tekee töitä. Se on ehkä ollut tärkein oppi. Ja se, että poliisit ovat ihmisiä, eikä mitään robotteja, hän sanoo.

Munamies

Nieminen nousi aikoinaan koko kansan tietoisuuteen Putous-ohjelmasta, jota hän tähditti sen ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Hän voitti Putouksen Vuoden sketsihahmo -kilpailun sympaattisella Munamies-hahmollaan vuonna 2011. 

Nieminen sanoo, että kuulee Munamies-hahmostaan edelleen viikoittain.

– Nyt oman ystävä- ja tuttavapiirini lapset alkavat olla siinä iässä, että he kuluttavat jotain tuollaista (viihdesisältöä),  ja minulle saattaa tulla heiltä WhatsAppiin videoita, joissa joku kökkii Pomppufiilis-kappaleen tahtiin jossain olohuoneessa, hän kertoo.

– Sitten he saattavat laittaa, että "Kiitos, tuo tosi kivaa piristystä arkeen, kun 60 kertaa on joutunut tänäänkin kuulemaan tuon piipityksen". Minä pyydän sitten aina anteeksi, hän jatkaa.

Munamies-hahmo on vienyt Niemisen mitä erikoisempiin paikkoihin. Kerran hän muun muassa päätyi hahmon vermeet yllään jäänhoitokoneen kyytiin Jokerien pelissä Hartwall Arenalla. 

– Jäänhoitokoneella menin siellä ympäriinsä ja tiputin kiekon, se oli tosi outoa. 

Toinen hämmentävä hetki, joka on piirtynyt Niemisen mieleen, oli, kun Munamies teki Fazerin kanssa yhteistyötä ja piti livelähetystä, jossa maalasi Mignon-munia.

– Olin jossain Fazerin toimistohuoneessa jossa oli Instagram-live päällä, ja keskustelin siellä tunnin tai puolitoista ihmisten kanssa Munamiehenä. 

– Hupaisa tilanne oli myös se, kun olin Barona Areenalla (Nykyinen Espoo Metro Areena) hyväntekeväisyystapahtumassa esiintymässä. Minulla oli tosi kova bändi taustalla, mutta se tuli singbackina, eli musiikki ja instrumentit tulivat taustanauhalta, mutta minä lauloin. Zarkus Poussa oli rummuissa, ja hän soitti mielenosoituksellisesti hitaasti ja osoitti, että musiikki tuli taustalta, hän kertaa.

Nieminen uumoilee bändin oleen tuolloin näreissään siitä, etteivät nämä päässeet ammattimuusikoina soittamaan oikeasti.

– Se oli vähän kämäistä, koska kaikki luulivat, että minäkin vedän playbackina. Olin, että hei jätkät, minä vedin kuitenkin livenä, hän muistelee.

Roban 6. kausi MTV Katsomo+ -tilauksella 12. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat