Vuoden alussa äidiksi tullut näyttelijä Annika Aapalahti nähdään jälleen Roba-sarjassa – roolihahmosta luvassa uusi puoli: "Korkki on nyt kiinni"

Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti 8:40
Katso myös: Palkittu poliisisarja Roba jatkuu uusin jaksoin – Viiden jälkeen -haastattelussa näyttelijät Annika Aapalahti ja Leena Pöysti

Annika Aapalahti kertoo, että Roban uudella kaudella hänen hahmostaan nähdään syvällisempi puoli.

Näyttelijä Annika Aapalahti nähdään jälleen vanhemman konstaapelin Orvokki "Ode" Karhulan roolissa MTV:n Roba-poliisisarjan uudella, 12. syyskuuta alkavalla kaudella. Aapalahti kertoo MTV Uutisille Roban lehdistötilaisuudessa, että Odea viedään toden teolla Roban uudella kaudella. Hahmo kamppailee tulevalla kaudella muun muassa ahdistuksen ja erilaisten paineiden kanssa.

– Hän oli viime kaudella sellainen huulenheittäjä, jota hän totta kai on edelleen, mutta nyt kohdataan paineita työelämässä sekä henkilökohtaisessa elämässä. Ode kohtaa niitä nyt selvin päin, hänhän viime kaudella myönsi alkoholisminsa ja korkki on nyt kiinni, eikä ongelmia huuhdota enää kaljalla alas, hän kertoo.

– Tällä kaudella nähdään kyllä syvällisempi Ode, hän jatkaa.

Aapalahti ei ole saanut katsojilta yhteydenottoja hahmonsa alkoholismiin liittyen. Hän sanoo uskovansa alkoholismin ja työpaikkatissuttelun olevan edelleen tabu, varsinkin, kun on kyse poliisista. 

– En ole siitä saanut viestejä, mutta muuten ihmiset tulevat paljon kyselemään, että milloin Roba jatkuu.

Poliisin rooli on ollut Aapalahdelle unelmien täyttymys. Hän kehuu Roban olevan hyvin kirjoitettu sarja, jossa eletään uskottavassa maailmassa ja joka tarjoilee sekä katsojille että näyttelijöille hyvää draamaa ja toimintaa.

Aapalahti pääsi opettelemaan Roban tulevaa kautta varten muun muassa taistelukohtausten tekemistä yhdessä stunt-koordinaattorin kanssa. Hän sanoo taistelukohtausten vaativan huolellista valmistautumista.

– Sellaisia asioita ei voi lähteä huiskimaan ja improvisoimaan. Siinä sitten tehdään iso työ, kun se leikataan näyttämään tosi sulavalta ja vauhdikkaalta, hän sanoo.

– Eli osaan pari tappelukoreografiaa nyt sitten. Jos skeittilaudalla lyödään, niin tiedän, mihin kannattaa tarttua, hän naurahtaa.

Uusi rooli äitinä

Aapalahti on saanut tänä vuonna omaksua uuden roolin, joka ei liity töihin. Hänestä tuli äiti viisi kuukautta sitten, kun hänen esikoisensa syntyi. 

Aapalahti kertoo, että elämä pienokaisen kanssa on sujunut ihanasti. Jokainen päivä äitinä on ollut täynnä yllätyksiä.

– Totta kai univelka on sellainen, mitä en voinut kuvitellakaan, hän naurahtaa.

Suurin yllätys hänelle oli äitiyden mukanaan tuoma tunteiden vuoristorata. 

– Ja se, miten paljon omaa lasta voi rakastaa. Onhan se semmoista, mitä ei voi edes kuvitella, hän sanoo.

Loppuvuoden Aapalahti aikoo viettää pääosin vauvakuplassa elellen. Hän kuitenkin toteaa, että olisi valmis heittämään jonkinlaista pientä kuvauskeikkaa. 

– Mutta käsittääkseni nyt on aika hiljaista tuotantopuolella, ja muutenkin taiteen tulevaisuus pelottaa tosi paljon. Miten rahoitukset tulevat jatkossa menemään ja miten saamme pidettyä yllä kotimaista kulttuuria…? Suomessa on hieno kulttuurikenttä, niin toivon, että se saisi kasvaa, kehittyä ja kukoistaa..

Roban 6. kausi MTV Katsomo+ -tilauksella 12. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat