Karmea selkäsauna! Viimeksi Leijonia on uitettu näin rumasti vuosia sitten

Tshekki kaatoi Suomen Karjala-turnauksessa luvuin 7–3.

Tshekki oli todella tehokas Leijonia vastaan Nokia Areenassa lauantaina. Se karkasi ensimmäisessä erässä jo 3–0-johtoon 13 minuutin pelin jälkeen, mutta sitten Leijonat heräsi mukaan taisteluun.

Ensin Niko Huuhtanen laukoi kavennuksen ensimmäisen erän lopussa. Toiseen erään Leijonat lähti pirteällä luistimella ja tulosta syntyi. Antti Suomelan laukaus sujahti tshekkivahti Jakub Malekin kainalosta maaliin ja Eemil Erholz pääsi tälläämään etunurkkaan Juha Jääskän syötöstä.

Leijonilla oli paikat myös lisämaaleihin, mutta kun Suomi ei saanut paikoista sisään, rankaisi vastustaja. David Tomasek rankaisi ensin ylivoimalla hurjalla kudilla ja minuutti sen jälkeen Matej Stransky kiitti suomalaissekoilun jälkeen ja pyssytti kiekon yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Leijonien kiri jäi torsoksi. Suomi ei onnistunut maalinteossa, mutta Tshekki sen sijaan kaunisteli lukemia kahdella osumalla. Tomasek teki illan toisensa, ja Radan Lenc laukoi kiekon vielä tyhjiin.

Viimeksi Leijonia vastaan on tehty seitsemän maalia vuonna 2017, kun Tshekki kaatoi Suomen luvuin 7–1.

Aikaisemmin päivällä Ruotsi kaatoi Sveitsin lukemin 4–3.  Sunnuntaina Leijonat kohtaa Ruotsin.