Kärpistä ilmoille hämmästyttäviä lukemia – "Oulun puhutuin henkilö" kokee nyt paineen ruokakaupassakin

Kiekkoraati: Tulikuumalla Kiekko-Espoolla pulma ratkaistavana – Kärpät "pahassa umpisolmussa" 10:49
Kiekkoraati: Tulikuumalla Kiekko-Espoolla pulma ratkaistavana – Kärpät "pahassa umpisolmussa".

Huomenta Suomen Kiekkoraati heitti kriittiset löylyt Oulun Kärppien niskaan torstaiaamuna. 

Kauteen yhtenä mestarisuosikeista lähtenyt Kärpät on tällä hetkellä liigassa 10. sijalla. Nimekkään oululaisryhmän pelaamisessa on paljon hämmästyttäviä seikkoja. 

– Alivoima sarjan huonoin. Maalivahtipeli ei ole onnistunut. Puolustus tosi kysymysmerkki. Ykköskentän varassahan se on. Ei siinä pelissä ole sellaista punaista lankaa, MTV Urheilun asiantuntija Antti-Jussi Niemi totesi. 

– Ja Kärppiä vastaan on tehty eniten maaleja, Niemi lisäsi, mihin vieressä istunut selostaja Sebastian Waheeb huudahti epäuskoisena "62!" oululaisten takaiskujen määrään viitaten. 

Se on kauhistuttava lukema 16 otteluun. Näistä kuusi tuli keskiviikkona, kun SaiPa haki Oulusta 6–3-voiton. 

– Mikä on todella hälyttävää Kärppien kannalta, niin kolmanteen erään taka-ajoasemassa yksi laukaus maalia kohden! Laukaukset menivät 13–1 SaiPalle 3. erässä, Waheeb hämmästeli. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Puheeksi nousi myös viime vuosien turbulenssi Kärppien penkin takana. 

Lauri Mikkola sai potkut päävalmentajan paikalta helmikuussa 2022 vain reilun puolen kauden jälkeen. Sen jälkeen Lauri Marjamäen aika kesti noin puolitoista kautta. Ja nyt Ville Mäntymaa on valtavassa painepaikassa kevääseen 2026 ulottuvalla sopimuksella.  

– Ville Mäntymaa on tällä hetkellä Oulun puhutuin henkilö, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi heitti. 

– Tämä on urheilupomo Mikko Myllykosken kannalta erittäin kinkkinen tilanne, sillä Mäntymaalla on pitkä sopimus, ja joukkue pitäisi jollain tavalla muuttamaan kurssia. 

Kiven mukaan Mäntymaa näkee nyt vuoden sisällä vastuuvalmentajuuden ääripäät. 

– Viime vuonna hän hyppäsi mukaan (joulukuussa) ja sai positiivisen kierteen. Nyt ollaan sitten ääripäässä. Voin kertoa, että Oulu on sitten niin kova paikka. Kyllä kaupassa huomaa, ettei peli kulje, Kivi summasi. 

Kuuntele Kiekkoraadin tuoreet arviot yllä olevalta videolta. Kärppiä käsittelevä osuus alkaa kohdasta 3.50. Tämän lisäksi Kiekko-Espoo saa kovat kehut alkukaudestaan, ja käsittelyssä ovat myös HIFK:n huiman ykkösketjun edesottamukset.  

Lue myös:

    Uusimmat