Tässä ovat SM-liigan alkukauden surkeimmat joukkueet – erinomainen ryhmä "todella solmussa"

Liigaviikko listasi alkukauden neljä surkeinta joukkuetta – "Tuollaisella prosentilla ei voi pärjätä" 8:53
Liigaviikko listasi alkukauden neljä surkeinta joukkuetta – "Tuollaisella prosentilla ei voi pärjätä".

MTV:n Liigaviikko-ohjelma pureutui SM-liigan alkukauden alisuorittajiin. Listalle nousi neljä joukkuetta, joiden edesottamukset ovat jääneet odotuksiin nähden pettymyksiksi.

SM-liiga-kauden alla Kärppiä pidettiin yleisesti yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Ouluun haalittiin täksi kaudeksi isolla rahalla hurjia vahvistuksia, kun esimerkiksi Michal Kovarcik, Ben Tardif ja Reid Gardiner muuttivat Ouluun toisilta Liiga-paikkakunnilta. Kyseinen Kärppien ykkösketjun muodostava kolmikko onkin onnistunut huimalla tavalla. Kaikki löytyvät pistepörssin kärkikympistä.

Muuten joukkue on ollut hukassa. Kuudesta viimeisestä ottelustaan Kärpät on voittanut yhden. Oulussa kärsittiin viimeisin takaisku keskiviikkona, kun SaiPa haki 6–3-vierasvoiton. 

– On todella solmussa tällä hetkellä. Erinomainen joukkue. Nyt on puolustuksen kautta kadonnut kaikki, Karri Kivi linjaa.

Mitkä ovat kolme muuta joukkuetta alkukauden pettymysten listauksessa? Katso koko listaus perusteluineen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Silmiinpistävää on, että Kärpät on päästänyt eniten maaleja SM-liigassa. Oululaisten hyökkäysvoima tunnustetaan, mutta puolustuskaluston riittävyys on herättänyt kysymysmerkkejä. 

Kiven mielestä surkeuden hetkellä ei voi mennä pelaajamateriaalin taakse piiloon.

– Ei se nyt niin vaisu ole verrattuna muihin joukkueisiin. Se oli lähtötilanteessa ihan siellä kolmen kärjessä, mutta siinä tilanteessa kun kaikilla katoaa se peli, sillon se on tuon näköistä.

– Ihan turha katsoa mihinkään pelaajistoon, että se olisi pääsyy.

Yksi selitys päästettyihin maaleihin löytyy Kärppien surkeasta alivoimasta, joka on ollut koko sarjassa toiseksi huonointa. Kärppien alivoima on ollut vain noin 69-prosenttista.

– Nyt täytyy saada alivoima toimimaan. Maalivahti on edelleen sen alivoiman tärkein pelaaja. Ei ole ollut kummallakaan (Tomi Karhunen ja Niclas Westerholm) onnistunut syksy. Se selittää sitä. Ei tuolla alivoimaprosentilla ei voi pärjätä.

Kärppien päävalmentaja on vaihtunut viime vuosina tiuhaan. Päävalmentajaksi vuonna 2021 tullut Lauri Mikkola sai väistyä kesken toissa kauden, kun Lauri Marjamäki korvasi hänet. Kaksivuotisen sopimuksen tehneen Marjamäen aika päättyi sekin ennenaikaisesti, kun nykyinen käskijä Ville Mäntymaa astui päävalmentajan pallille viime kaudella tammikuussa. Hänelle sorvattiin myöhemmin vuoteen 2026 jatkuva paperi.

Kivi ei usko, että Kärpät surkeasta tilanteestaan huolimatta aivan herkästi lähtee jälleen vaihtamaan valmentajaa.

– Tuskin tässä heti voi ruveta säheltämään. Täytyy Kärppienkin joku punainen lanka löytää.

Koko Liigaviikon uusimman jakson voit katsoa alta. 

Tässä ovat alkukauden neljä parasta ja neljä surkeinta joukkuetta. Liigaviikko ruoti SM-liigan kuumimmat puheenaiheet.

Lue myös:

    Uusimmat