Kärppien sankari myönsi harmituksen – "Lähellä oli"

Kärpät tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:10
Teemu Turunen vie Kärpät 3-1-johtoon ylivoimalla.

Liigan maalipörssin kärki Teemu Turunen nosti kauden maalimääränsä hulppeaan lukemaan 25 Kärppien voittaessa KalPan 5–2 pudotuspelien kannalta tärkeässä pelissä.

Kärpät karkasi voittoon kolmella ylivoimamaalillaan. Kuuma tehokaksikko Turunen–Ville Koivunen oli liian haastava pysäytettävä KalPan puolustusnelikolle.

Koivusen poikittaissyöttö tavoitti kaksi kertaa Turusen, joka sai sijoittaa kiekon lähes tyhjään maaliin.

– Kiva oli "Killen" syötöistä laittaa tyhjään maaliin. Iso kiitos hänelle, Turunen sanoi pelin jälkeen.

Turusen kypärätemppu oli lähellä pelin lopussa, jälleen ylivoimalla, mutta tällä kertaa lämäri suoraan syötöstä pysähtyi KalPa-maalin rautoihin.

– Kyllä se vähän harmitti, lähellä oli, Turunen kertoi.

Kärpät ja KalPa kamppailevat molemmat suorasta pääsystä pudotuspeleihin eli paikasta kuuden parhaan joukossa.

Viikonlopun tuplaotteluiden pisteet menivät oululaisille 4–2. Kuudentena oleva Kärpät repäisi eron Kalpaan kymmeneen pisteeseen.

Turusen 25 maalia tekevät hänestä suosikin maalipörssin voittajaksi, kun joukkueilla on runkosarjassa jäljellä kymmenen peliä tai sitä vähemmän.

Maalipörssin kakkonen Reid Gardiner (22) ei ole pelannut hetkeen JYPissä loukkaantumisen takia. Kolmantena tilastossa on Ilveksen Eemeli Suomi, joka on osunut 21 kertaa.

Viime kaudella maalipörssin voittoon riitti Gardinerin 27 maalia. Toissa kaudella Aarne Honkavaara -palkinnon vei Anton Levtchi 26 maalilla. Kaudella 2019–20 Turunen teki HIFK-paidassa 20 maalia.

– Silloin oli aika sama maali per peli -suhde (kuin tällä kaudella), mutta sitten tuli loukkaantuminen, Turunen muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat