Pelicans-puolustajan tilastokummajainen vahvistui – "En osaa selittää"

Maalikooste: SaiPa - Pelicans 5:53
Pelicans nautiskeli Kisapuistossa 8-1-voiton – katso ottelun kaikki maalit tästä.

Miesten jääkiekkoliigan jumbojoukkue SaiPalla on kahdet kasvot. Lappeenrantalaiset venyvät usein jopa jatkoajalle, mutta hävitessään joukkue ottaa monesti pahasti lukua.

Tiistaina oli jälkimmäinen päivä, kun vierasjoukkue Pelicans myllytti jo kahden erän aikana murskaavat voittolukemat 8–1. Voitto oli lahtelaisille kymmenes peräkkäinen Lappeenrannan Kisapuistossa.

Pelicansin kaikkia avauserän kolmea maalia oli rakentamassa sentteri Nathan Schnarr (1+3). Puolustaja Toni Utunen kolminkertaisti kauden maalimääränsä jo ennen pelin puoliväliä tekemillään kahdella maalilla. Yli 70 juniorimaaottelua pelannut Utunen, 23, sai maanantaina kutsun ensi kertaa Leijoniin. Hänen tarinansa on melkoinen.

– Muutimme jääkiekkoilun takia isäni kanssa Kokkolasta Tampereelle, kun olin 12-vuotias. Tähtäimessä olivat SM-liiga, Leijonat ja NHL. Viimeinen on yhä haave, kommentoi 180-senttinen ja 87-kiloinen Utunen.

Utunen on tehnyt Liigan runkosarjassa 13 maalia, joista seitsemän hän on viimeistellyt SaiPaa vastaan.

– Olen hoksannut tuon erikoisuuden. En osaa selittää sitä, Utunen hymähti.

Pelicansille luontaisin vastustaja runkosarjan ylimääräisiin paikallispeleihin olisi HPK ja toinen sopiva KooKoo, mutta nykyisellä jaolla lahtelaiset pelaavat ylimääräisissä otteluissaan kahdesti KooKoota ja kahdesti SaiPaa vastaan.

SaiPa sopinee myös Pelicansille toimistolle. Viime kaudella lahtelaiset veivät keskinäisten pelien pisteet 17–1. Tällä kaudella tilasto on 14–1, kun edessä on vielä kohtaaminen Lahdessa maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat