Kasaribändit palaavat estradeille - Juliet Jonesin Sydän täytti taas Tavastian

2:24img
Julkaistu 02.08.2015 19:23
Toimittajan kuva

Tanja Huutonen

tanja.huutonen@mtv.fi

1980-luvun suositut rockbändit tekevät nyt urakalla paluuta esiintymislavoille. Suosio on taattu, sillä hittibiisejä riittää ja suomalaisilla on tapana pysyä uskollisina fanituskohteilleen sekä siirtää musiikkimakuaan jälkipolville. Mm. Juliet Jonesin Sydän veti toistamiseen Tavastian täyteen.

Vanhojen suosittujen bändien paluu lavoille on nyt suosiossa. Juliet Jonesin Sydämen lisäksi mm. Miljoonasade ja Paul Oxley's Unit ovat palanneet keikkailemaan.

- Näillä bändeillä ei ole enää hirveesti mitään näytettävää, ne voi tulla soittamaan vanhoja tuttuja biisejä ja heillä on yleisö valmiina. Yleisö on siinä iässä, että heillä on varmasti myös ostovoimaa ihan kivasti. On varmasti muusikoillekin hyvin palkitsevaa, ihan terapeuttinenkin juttu tulla sitten vaikka tänne Tavastialla lauantai-iltana soittamaan, kertoo Rumban päätoimittaja Saku Schmidt MTV Uutisille.

- Kyllä me ennen paluuta 15 vuoden tauon jälkeen vähän treenattiin. Saatiin itsevarmuutta palata lavalle. Yleisössä on paljon tuttuja kasvoja ja fanien lapsiakin eli väkeä kahdesta sukupolvesta, sanoo Kari Jones eli Kari Hyvärinen.

- Nostalgiailmiöstä on kysymys, mutta se on ehkä vähän halventava ilmaus, sillä me teemme tänä päivänä ihan pätevää musiikkia, joka koskettaa ihmistä. En katsoisi tätä pelkästään nostalgian kautta, vaan että me ollaan tässä ja nyt - ihan täysillä, sanoo puolestaan Sami Jones eli Sami Pirkola.

Psykiatri keikkailee

Pirkola on toiselta ammatiltaan sosiaalipsykiatrian professori.

- Tätä aina ihmetellään. Ei musiikinteko ole vastapainoa vaan ne molemmat ovat asioita, jotka minua ovat kiinnostaneet ja ne molemmat - musiikki ja psykiatria - synkkaavat yleensä hyvin yhteen. Ei siinä mitään ongelmaa tai ristiriitaa ole ollut, kertoo Sami Pirkola.

Juliet Jonesin Sydän teki ensimmäisen paluukeikan 15 vuoden tauon jälkeen Tavastialla aprillipäivänä. Eilen bändi oli toistamiseen Tavastialla ja paikka oli taas tupaten täynnä.

- Ei pelkästään naiset, vaan myös miehet paranee iän myötä. Aivan ihanaa! Olen aina fanittanut Juliet Jonesin Sydäntä, sanoo Mira Tokola.

Ei huithapeleita, vaan hyvä työmoraali

Bändin jäsenet eivät elä menneessä, vaikka 80-luvulla läpimurtonsa tekivätkin.

- Ei me hirveästi muistella menneitä. Tässä voisi itsekin sortua siihen, että mentäisi ihan niillä vanhoilla jutuilla, mutta oikeastaan on kiva miettiä huomista ja uutta, laittaa katsetta eteenpäin. Silloin aikanaankin meillä oli hyvä työmoraali, vaikka oltiin nuoria ja villejä, miettii Kari Hyvärinen.

Hyyppä hengessä mukana

Vanha tuttu solisti Eero Hyyppä sairastaa Parkinsonin tautia, eikä pysty keikkailemaan. Hyyppä muistetaan erityisesti bändin tunnetuimmasta hitistä "Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin". Hyyppä on come backissa hengessä mukana ja piipahti Qstockin keikalla vähän aikaa sitten.

- Me jouduttiin totta kai miettimään tarkkaan, että mitä tehdään kun niin iso kasvo bändistä ei ole mukana. Lauluosuutta ei niin vain paikata, sanoo Hyvärinen.

- Eeron osuus biisintekijänä on todella keskeinen, hän tavallaan kulkee mukana sitä kautta, sanoo puolestaan Pirkola

Nuoria ja kypsymättömiä

Paul Oxley's Unit oli erittäin suosittu 80-luvun alussa. Bändi on keikkaillut koko ajan, mutta nyt ahkerammin ja tulossa syksyllä on myös uusi levy.

Paul Oxley

Paul Oxley keikkailee ahkerasti ja bändi julkaisee syksyllä myös uuden levyn.

- Keikkailu 80-luvulla oli totisempaa, me yritimme silloin kovasti olla kuuluisia, mutta nyt me pidämme vain hauskaa. Koko atmosfääri on enemmän rento kuin ennen, niin meillä kuin faneillakin on hauskempaa, sanoo Paul Oxley eli oikealta nimeltään Malcolm Campbell.

- En tiedä voiko meidän kohdalla puhua ihan come backistä, olemme keikkailleet joka vuosi aina silloin tällöin. Viime vuosina tosin enemmän ja enemmän. Täällä me olemme yhä, ette pääse meistä eroon.

Aiheesta lisää illan Kymmenen uutisissa.

Tuoreimmat aiheesta

Kulttuuri