Käsikranaatit räjähtivät Kööpenhaminassa: Kahta ruotsalaista epäillään terrorismirikoksesta

Kahta ruotsalaista epäillään terrorismirikoksesta Kööpenhaminassa aiemmin viikolla tapahtuneista räjähdyksistä Israelin Tanskan-suurlähetystön liepeillä. 

Asiasta kertoo Tanskan poliisi viestipalvelu X:ssä.

Kaksi käsikranaattia räjäytettiin lähetystön lähellä keskiviikon vastaisena yönä.

Teini-ikäiset ruotsalaiset passitettiin torstaina tutkintavankeuteen.

16- ja 19-vuotiaiden ruotsalaisnuorukaisten epäillään kuljettaneen viittä käsikranaattia, joista kaksi heitettiin kattoterassille Hellerupissa Kööpenhaminan esikaupunkialueella, jossa Israelin Tanskan-suurlähetystö sijaitsee.

–  Tapahtuman tutkinta etenee tiiviissä yhteistyössä PET:n (Tanskan turvallisuuspoliisi) kanssa, sanoo Kööpenhaminan poliisi X:ssä.

Läsnäoloa lisätty juutalaisten kohteiden luona

Tiistai-iltana Tukholmassa puolestaan ammuttiin Israelin Ruotsin-suurlähetystön luona. Ruotsalaisen syyttäjän Cecilia Holmbomin mukaan Tukholman ja Kööpenhaminan tapahtumilla on yhteys.

Mediatietojen mukaan poliisi epäilee, että nyttemmin jakautunut rikollisverkosto Foxtrot olisi Tukholmassa ja Kööpenhaminassa tapahtuneiden tekojen takana Iranin toimeksiannosta.

Torstaina Ruotsin turvallisuuspoliisin operatiivinen johtaja Fredrik Hallström sanoi, että "objektiivinen oletus" on, että Iran on voinut olla osallisena iskuissa.

Tukholmassa poliisi on lisännyt läsnäoloaan juutalaisten ja israelilaisten kohteiden luona.

Tanskassa puolestaan tiukennetaan rajavalvontaa Ruotsin ja Saksan vastaisilla rajoilla Tukholman ja Kööpenhaminan tapahtumien takia, kertoo tanskalainen TV2 Tanskan poliisin lehdistötiedotteeseen viitaten.

Valvontaa lisätään Juutinrauman sillalla, lautoilla, junissa ja autoissa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 18.18,

Lue myös:

    Uusimmat