Ammuskelut ja räjähdykset leviävät Juutinrauman siltaa pitkin: Tanska haluaa pysäyttää "ruotsalaiset lapsisotilaat"

Nuorten tekemät rikokset aiheuttavat harmaita hiuksia Ruotsin ja Tanskan viranomaisille. Nyt kahden maan poliisivoimat ovat sijoittamassa edustajiaan toistensa luo, uutisoi Ruotsin yleisradio SVT 

Tanskan poliisi lähettää pysyvästi edustuksensa Malmöhön ja vastaavasti Ruotsin poliisi on jatkossa läsnä Kööpenhaminan puolella.

Maat syventävät yhteistyötään, sillä viime aikoina varsinkin nuorten tekemät vakavat rikokset ovat levinneet Juutinrauman sillan yli Tanskan vaivaksi.

– Nyt on tärkeintä estää "ruotsalaisten lapsisotilaiden" hyödyntäminen rikoksiin Tanskan puolella, maan oikeusministeri Peter Hummelgaard sanoo.

Tanskalaisten kärsivällisyys alkaa olla lopussa, sillä viime aikoina useita ruotsalaisia on pidätetty Tanskan poliisin toimesta epäiltyinä ampumisiin ja räjähdyksiin liittyen.

Tällaista meno on

Tiistaina illalla kaksi ruotsalaista parikymppistä pidätettiin Malmön puolella Juutinrauman siltaa. Miestä ja naista epäillään Kööpenhaminassa tapahtuneesta räjähdyksestä lähikaupan luona.

Niin ikään tiistaina 17-vuotias ruotsalainen teinipoika vangittiin epäiltynä murhan yrityksestäFrederiksbergissä Kööpenhaminassa. Aseella tehdyn rikoksen uhri oli 18-vuotias.

Lisäksi kaksi muuta ruotsalaista nuorta on vangittu epäiltynä osallisuudesta kahteen ampumiseen, jotka tapahtuivat hiljattain Nørrebrossa Kööpenhaminassa sekä Koldingissa. Epäillyt ovat iältään 16 ja 17 vuotta. 

SVT:n mukaan Tanska on valmis ottamaan tarvittaessa käyttöön jopa rajatarkastukset Ruotsin vastaiselle rajalle rikollisuuden torjumiseksi.

Ruotsi on kamppaillut viime aikoina varsinkin jengirikollisuuden kanssa. Maassa on tapahtunut useita järkyttäviä väkivalta- ja henkirikoksia.

Lue myös:

    Uusimmat