Ruotsista leviävä raaka rikollisuus riivaa Tanskaa – nuori mies kulki Kööpenhaminassa käsikranaattien kanssa

Käsikranaatteja mukanaan kantanut ruotsalainen 25-vuotias mies on pidätetty Kööpenhaminassa, uutisoi Ruotsin yleisradio SVT. Asiasta on tiedottanut Kööpenhaminan poliisi.

Ruotsalaismies pidätettiin Tingbjergin alueella tiistai-iltana. Tanskan poliisi tutki myös pidätetyn lähellä olevaa aluetta koirien kanssa. Poliisi löysi miehen hallusta kaksi käsikranaattia.

SVT:n tietojen mukaan pidätetyn kotipaikka on Ruotsin Smoolannissa. Ruotsalaisen vangitsemista on määrä käsitellä tänään suljettujen ovien takana.

Tanskassa tehdyn pidätyksen lisäksi Ruotsin poliisi pidätti tiistaina Ruotsin puolella 21-vuotiaan ruotsalaismiehen tanskalaisten pyynnöstä.

Tanskan puolella on tapahtunut viime aikoina useita rikoksia, joiden tekijät ovat tulleet maahan Ruotsin puolelta.

Väkivalta rehottaa 

Esimerkiksi lauantaina 24-vuotiaat ruotsalaisnainen ja ruotsalaismies pidätettiin epäiltyinä Kööpenhaminassa aiemmin käsikranaatilla kioskiin tehdystä hyökkäyksestä. Kaksikko on sittemmin vangittu.

Viime viikolla Tanska ja Ruotsi ilmoittivat poliisivoimiensa yhteistyön syventämisestä. 

Tanskan poliisi lähettää pysyvästi edustuksensa Malmöhön ja vastaavasti Ruotsin poliisi on jatkossa läsnä Kööpenhaminan puolella.

– Nyt on tärkeintä estää "ruotsalaisten lapsisotilaiden" hyödyntäminen rikoksiin Tanskan puolella, maan oikeusministeri Peter Hummelgaard sanoi asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat