Käsittämätön tuomarivirhe ratkaisi huippuottelun – jopa voittaja oli valmis uusintaan: "Tämä tulee näyttämään naurettavalta"

Käsittämätön tuomarivirhe ratkaisi tenniksen huippuottelun – jopa voittaja oli valmis pelaamaan pallon uudelleen 4:54
Katso: Käsittämätön tuomarivirhe ratkaisi tenniksen huippuottelun

Tenniksen huippuottelu Jack Draperin ja Felix Auger-Aliassimen välillä Cincinnatin ATP-turnauksessa ratkesi karmaisevaan tuomarivirheeseen Draperin eduksi lauantain vastaisensa yönä. 

Cincinnatin avoimessa tennisturnauksessa nähtiin kuohuttava loppuratkaisu britti Jack Draperin ja Kanadan Felix Auger-Aliassimen ottelussa, kun Draperin virhelyönti verkolla tuomittiin hyväksytyksi.

Ottelua tuomaroinut Greg Allesworth, kuten ei muutkaan otteluvirkailijat, ei huomannut voitosta syöttäneen Draperin verkkolyönnissä virhettä, jonka Auger-Aliassime nosti esiin välittömästi pisteen jälkeen.

– Etkö nähnyt, että pallo osui kenttään? Auger-Aliassime hämmästeli.

– En nähnyt sitä, Draperin jo voittajaksi kuuluttanut Allesworth vastasi.

Draper oli puolestaan valmis pelaamaan pallon uudelleen. Hän ei omien sanojensa mukaan huomannut itse, osuiko pallo kenttään, vai ei, mutta ei varsinaisesti kiistänyt Aliassimen näkemystä vääräksi.

Hidastuksista näkyi selvästi Draperin osuneen palloon ensin mailansa kehikolla, pallon sitten ottaneen pompun kentän pinnasta ja lopulta toisen kerran britin mailaan, josta se puolestaan pomppasi verkon kautta Auger-Aliassimen puolelle verkkoa.

– Tämä tulee näyttämään naurettavalta jälkikäteen, kaikesta huolimatta rauhallisena pysytellyt Auger-Aliassime totesi tuomarille.

Cincinnatin ATP-turnauksessa ei ole käytössä videotarkistusta, joten asiasta käytiin pitkä tovi keskustelua ennen kuin Allesworth päätti pitää tuomionsa voimassa.

Draper kätteli tämän jälkeen Auger-Aliassimen sovittelevassa hengessä ja eteni turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon lukemin 5–7, 6–4, 6–4.

Tennismaailmassa ratkaisu on nostattanut kohua. Muun muassa kreikkalainen tennistähti Stefanos Tsitsipas jakoi hidastuksen Draperin kaksoiskosketuksesta kasvot käsiinsä hautaavan hymiön kera.

Lue myös:

    Uusimmat